Aki okostelefont vásárol, az a német sugárvédelmi hatóság augusztusi összesítésében megnézheti, hogy szervezete mennyi rádiófrekvenciás energiát lesz kénytelen elnyelni. Egészen megdöbbentő, hogy az egyik legnépszerűbb telefon márka készülékei milyen gyenge eredményt értek el.

 

A német sugárvédelmi hatóság (Bundesamt für Strahlenschutz, BfS) ismét frissítette azt az átfogó listát, amely egyetlen helyen próbálja megjeleníteni, hogy az egyes telefonmodellek felhasználói mekkora sugárzásnak teszik ki magukat

A lista a nemzetközi standardnak tekinthető fajlagos elnyelési tényezőre épül, amely watt/kilogramm alapon azt mutatja, hogy az eszközök használata során mennyi rádiófrekvenciás energiát nyel el a mobiltelefont használó teste.

Olyan készüléket  forgalomba sem lehet hozni, amelynek esetében az SAR-értéke kettes vagy annál magasabb, így a listán szereplő telefonok mind ezalatt teljesítenek. Ehhez képest a küszöböt meglepően sok modell közelíti, sőt általában elmondható, hogy az egyes generációk átlagos SAR-értéke is emelkedik a testet érő sugárzást tekintve.

A fülnél mérhető, vagyis a fejet érő sugárzás esetében már jobb a helyzet, amennyiben a kifejezetten magas SAR-érték is ritkább, és az átlag is némileg csökken az újabb telefonok esetében.

A legjobb és a legrosszabb tizenöt

A lista másfél évtizede elérhető, összeállításának jelenlegi kiadása 3255 készüléktípust tartalmaz.

A Samsung a korábbi összehasonlításokban is nagyon jól teljesített, és a legalacsonyabb SAR-értékeket mutató telefonokközött továbbra is ott találjuk a dél-koreai gyártó számos termékét.

A kép egyébként itt is és a táblázat alján is elég vegyes, de ugyanilyen alapon elmondható, hogy a legrosszabb mutatók között gyakran találkozni a Huawei nevével, de többször megjelenik a Xiaomi vagy az Apple is.

Itt a 15 legjobb és a 15 legrosszabb a fülnél mérhető SAR-értéket produkáló készülék :

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here