Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Navracsics Tibort, Orbán Viktor korábbi miniszterét egy konferencián kérdezte az RTL Klub Híradója a CEU-val kapcsolatos kormányzati támadásokról.  Navracsics azt mondta: nem akarja, hogy Magyarország az egyetem körüli vita miatt lenne híres.-szúrta ki HVG

A portál megjegyzi, hogy régóta húzódik a CEU és a kormány vitája, amely miatt az intézmény már azt is kilátásába helyezte, hogy székhelyét Bécsbe költözteti december 1-el. Az RTL-nek a rektor-helyettes azt mondja, Orbánék tárgyalni sem hajlandók velük, ezért nem kezdeményeznek újabb egyeztetést.

Mint ismeretes a Fidesz módosította a felsőoktatási törvényt, amiről az elfogadása pillanatában tudni lehetett, hogy a CEU nem fog csak megfelelni az új törvényi előírásoknak. A közép európai egyetem ennek ellenére megtette a szükséges lépéseket, hogy eleget tegyen a magyar törvényi változásoknak és beszerezte a szükséges amerikai dokumentumokat. Ennek ellenére az engedélyét a magyar kormány ezidáig nem volt hajlandó kiadni

 

 

Navracsics Tibor, a Fidesz egykori frakcióvezetője, miniszterelnök-helyettes, most az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa a hétfői RTL Híradónak nyilatkozva azt mondta: szeretné, ha a CEU Budapesten maradna, és Magyarország nem az egyetem körüli vitáról lenne ismert a világban.

 

A CEU ügye már most nemzetközi hullámokat vet, a King’s College professzora korábban úgy fogalmazott, ez Magyarország tragédiája.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here