Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Távozott Vánky Eszter, Magyarország norvégiai tiszteletbeli konzulja. Lemondó levelében az okokat sem rejti véka alá, a rangos diplomatának egyszerűen elege lett abból a vállalhatatlan politikából, amit az Orbán kormány képvisel. A döntés nem egyik napról a másikra érett meg benne: mostanra látja úgy, hogy Magyarországon a demokrácia egészséges működésének alapvető feltételei hiányoznak.

Vánky a Fidesz-kormány alatt lett 2012-ben a világ leggazdagabb ország, Norvégia tiszteletbeli magyar konzulja, azonban most távozik és befejezi a tevékenységét.

„Növekvő aggodalommal figyeltem, hogy az utóbbi években Magyarország kormánya mind jobban letért a liberális demokrácia jól bevált útjáról, a közmédiát a kormány szócsövévé változtatta, ellehetetlenítette a független kormánykritikus sajtót és rádiót, szükségtelen beruházásokkal, saját párthívei mértéktelen gazdagodását segítette elő, a korrupció és a nepotizmus országává változtatta”- írta lemondó levelében Vánky Eszter, Magyarország norvégiai tiszteletbeli konzulja december 18-án Szijjártó Péter külügyminiszternek, írja a Valaszonline.hu. Választ a külügytől azóta sem kapott levelére.

Vánky a lapnak azt mondta, nem egyik napról a másikra hozta meg döntését, de mostanra már tényleg úgy látja, hogy a demokrácia egészséges működésének alapvető feltételei is hiányoznak az országból.

„Ami most Magyarországon történik, tényleg nem hagyhattam szó nélkül” – mondta.

Levelében úgy fogalmazott: „Az a bizonyos utolsó csepp a pohárban az un. rabszolgatörvény súlyosan szabálytalan elfogadása, a független bíráskodást megkurtító közigazgatási bíróság létrehozása, valamint mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselők törvényes tevékenységének megakadályozása, majd a köztelevízió épületéből történt erőszakos eltávolítása volt”.

„Mindezek alapján ezt a kormányt többé nem tudom védelmezni és képviselni, tiszteletbeli konzuli állásomról ezennel 2018. december 31-i hatállyal lemondok, a címerpajzsot épületünkről leveszem” – zárja levelét Vánky.

Vánky Eszter, 57 éves, székelyudvarhelyi születésű, szülész-nőgyógyász kutatóprofesszor leginkább tudományos területen próbálta megteremteni a kapcsolatot a norvég város egyeteme és a SOTE között.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here