Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb kemény kritikát kapott az Orbáni-politika, most a legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall vezetője szólalt meg az Indexnek és elmondta, hogy szerinte nem lehet megélni a magyar bérekből, az túl alacsony szerinte. Azt is kifejtette, hogy Közép-Kelet-Európában egyedül a magyar kormány akarja növelni a munkaidőkeretet.

Az Indexnek adott interjút Wolfgang Lemb, a legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall vezetője, aki szerint nem lehet megélni a magyar bérekből, az túl alacsony szerinte. Közép-Kelet-Európában egyedül a magyar kormány akarja növelni a munkaidőkeretet.

Lemb elmondja, hogy Magyarországon az egyik legnagyobb probléma, hogy a megélhetési költségekhez képest meglepően alacsony a bérezés, majd hozzá teszi azt is, hogy a fizetések nem fedezik a megélhetési költségeket. Sokan emiatt el is hagyják az országot.- teszi hozzá

A német szakszervezeti vezető a rabszolgatörvényt sem hagyta szó nélkül, azzal kapcsolatban azt mondta, hogy „a törvényváltozásban az a botrányos, hogy a túlórát 36 hónap után kell kifizetni, vagy szabadnapokkal kompenzálni. Ez ellentmond a munkaidőről szóló uniós irányelvnek. Németországban 6 vagy 12 hónapon belül kell ezt rendezni.

Ezt bizonyos helyzetekben meg lehet hosszabbítani, de ezt az üzemi tanácsoknak jóvá kell hagyni. Ilyenkor az alkalmazottak maguk is beleszólhatnak, hogy mikor veszik ki a szabadnapjaikat.”- szögezte le

Arról is beszélt, hogy Németországban alapvetően rövid időn belül kell a cégeknek kompenzálni a túlórákat, és a munkavállalóknak joguk van abba is beleszólni, hogy mikor veszik ki az így keletkezett szabadnapokat vagy kérik inkább a túlóra kifizetését.

Az érdekvédelmi vezető szerint „Magyarország tesztlaboratórium” lett, és sehol máshol Közép-Kelet-Európában nem látni, hogy a kormányok növelni akarnák a munkaidőkeretet. Azt is elmondta, hogy Magyarországon az is előfordul, hogy a munkavállalók béréből vonnak le, vagy szabadságra küldik őket, ha olyan termelési leállás van, amiről nem is tehetnek.

Miközben Csehországban például egy szakszervezet a heti munkaórák számát 37,5-re csökkentené és a cseh munkaadók részéről sem látunk heves ellenállást a követeléssel szemben, pedig a Cseh Köztársaságban a legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta az EU-ban. Szlovákiában pedig nemrég emelték az éjszakai és hétvégi munkáért járó műszakpótlékokat.

Wolfgang Lemb kitért a közelgő európai parlamenti választásra is. Szerinte a „munkavállalóknak olyan pártokra kell szavazniuk, amelyek az ő érdekeiket képviselik. Azokra a pártokra, amelyek jó munkakörülményeket, megfelelő munkaidő-szabályozást, gyors túlóra kifizetéseket, magasabb minimálbért, és részvételi jogokat biztosítanak a szakszervezetek és üzemi tanácsoknak, valamint jó egészségügyi ellátást, jó iskolákat” – olvasható az interjúban.

Nyilván a közszolgálati média nem fog beszámolni arról, hogy milyen kemény kritikát mondott a német szakszervezeti vezető a magyarországi helyzetről, ezért kérünk, hogy tudósíts helyettük és oszd meg ezt a posztot Facebookon!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here