Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV egy nagyon merészet húzott, jövő héttől átalakítja a csatorna az esti műsorsávot. Ám a rizikós lépés lehet hogy falhoz csapja a csatorna nézettségét és ezzel együtt a még megmaradt ellenzéki nyilvánosság egy igen fontos platformját, az Egyenes Beszédet

Az ATV jövő héten hétfőtől teljesen új esti műsor struktúrával jelentkezik. Például nem lesz 18:45-től híradó, hanem a Nap Híre című műsor lesz hosszabb.

19 órára, az eddigi Egyenes Beszéd helyére  egy szórakoztató műsort tesznek be, egy vadi új vetélkedőt az 500-ast, majd a Jakupcsek plusz egy fél órával hamarabb kezdődik 20 órakor és csak 21 órakor fog elkezdődni az Egyenes Beszéd, amit 22:15  kezdéssel egy eddig nem létező híradó követ.

A lépés rizikós és logikusnak is tűnhet: lemennek a kereskedelmi TV-ken a Híradók, talán nagyobb valószínűséggel kapcsolnak majd át az ATV-re, ha ott egy szórakoztatóbb műsort találnak.

S tény, hogy az RTL egyik legnézettebb műsorával a Fókusszal volt egy műsorsávban az Egyenes Beszéd, ami szintén jó számokat hozott a csatornának. Ám az RTL utána következő „sorozatos” műsorsávja is jól muzsikál, míg az ellene beküldött Jakupcsek plusz nem nagyon hozta a számokat.

Az új műsorstruktúrában az ATV-nek az Egyenes Beszédet sikerült az RTL egyik sorozatával a Barátok Közttel és az Éjjel Nappal Budapesttel egy időbe tenni, magyarul Rónai Egonnak nagyon izgalmasnak kell lennie, hogy átkapcsoljanak.

Tehát szerintünk sokkal valószínűbb, hogy inkább be fog szakadni, az ATV nézettsége (a TV2 is sokat kísérletezett a Fókusz ellen vetélkedővel, kudarcos volt), hiszen aki az RTL Híradó után szórakoztató műsort akar nézni, inkább otthagyja az RTL-n, pont azok kapcsoltak át, akik hírháttérre voltak kíváncsiak.

20 órakor a Jakupcsek pluszra borítékolhatóan nem fog átkapcsolni senki: a kérdés azaz és ATV ezt a választást kínálja: sokak kedvenc sorozata a Barátok Közt vagy az Egyenes Beszéd?

Szerintem sajnos ez nem kérdés: ezzel a húzással „Berényiék” járnak jól és sikerül a csatornának letégláznia az esti nézettséget, ami ránk nézve azért gáz, mert az Egyenes Beszéd maradt az egyetlen értelmezhető ellenzéki nyilvánosság a 150 csatorna közül.

A meglátásunkat az is erősíti, hogy a Barátok Közt nem egy mai darab, így nyilván a törzsnéző bázisa is inkább az idősebb és középkorú korosztályból kerül ki, pont azokból, akik nyitottabbak egy komolyabb hangvételű hírháttér beszélgetős műsorra, mint amilyen az Egyenes Beszéd is.

Ha tévedünk és az ATV-nek ez bejön, akkor meg fogjuk írni, de ha nem, reméljük az ATV időben fog lépni… mondjuk még az Európai Parlamenti választások előtt. Kb 1 hónap míg beáll egy műsorstruktúra, április elején okosabbak leszünk, de mi szóltunk: itt Berényi Miki lesz a győztes!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here