Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, mára elvesztette a Fidesz a többségét Szombathely képviselő testületében. Amikor ez világossá vált a Fidesz-politikusoknak egy időre a városháza tanácstermében tujákkal és székekkel elkordonozták magukat. 

Az elkordonozott Fidesz-képviselők délután 13 órára feloldották a zárlatot, volt is okuk miért visszavonulni, hiszen ezután ellenzéki javaslatra a közgyűlés leváltotta a Szombathelyi Televízió igazgatóját, Lovass Tibort, a Helyi Televíziók Országos Szövetségének elnökét, valamint az Evangélikus Egyház sajtófőnökét- írja a Nyugat.hu

Az ellenzék elismeri, hogy Lovass szakmai munkája – például a Savaria Filmszemle elindítása – elismerést érdemel, azonban véleményük szerint a tévé a jelenlegi igazgatóval se nem objektív, se nem pártatlan, így már holnaptól menesztik.

A Szombathelyi Médiaközpont vezetésére két évre kinevezték Halmágyi Miklóst, feladata lesz többek között a pártatlan szombathelyi média megszervezése, valamint az ingyenes helyi lap újraindítása.

A Fidesz-KDNP valamennyi helyi képviselője védelmébe vette a tévé jelenlegi igazgatóját, hosszasan ecsetelve szakmai kiválóságát, a – természetesen bevándorláspártiként hivatkozott – ellenzéket gyakorlatilag politikai gyilkossággal vádolva, tisztogatást emlegetve.

Neményi András, az MSZP helyi képviselője elmondta, hogy egy objektív lapot szeretnének, és ez lesz a fő feladata az új ügyvezetőnek. Nem mondhatják azt, hogy jelenleg objektíven működik a Médiaközpont. Hozászolásában, hangsúlyozta, hogy nem pártlapot, hanem egy elfogulatlan médiát szeretnének.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here