A világ vezető politikusai is megszólaltak a híres Notre-Dameban keletkezett tűz kapcsán, mindegyikük kifejtette mekkora tragédia érte az emberiséget.

A párizsi Notre-Dame Katedrális kigyulladása miatt Emmanuel Macron francia elnök lemondta hétfő estére tervezett programját, és a helyszínre utazik. A Twitteren az alábbi üzenetet tette közzé:

 

Lángokban a párizsi Notre Dame. Egy egész nemzet felkavarva. Gondoljunk minden katolikus emberre, és minden franciára. Mint minden honfitársunk, el vagyok keseredve, ahogy lángok marnak minket.

Donald Trump amerikai elnök úgy fogalmazott a Twitteren, hogy szörnyű látvány a lángokban álló katedrális. Szerinte egyébként a levegőből, repülőgépekkel kellene oltani a tüzet. Az amerikai elnök megérkezett Minnesotában, hogy a helyi mágnásokkal tárgyaljon a helyi adózást illető kérdésekről, de elmondása szerint a tűz rányomta a bélyegét a tárgyalásra. Ami történik országokon, és mindenen máson átível. Mindannyiunk kultúrájáról van most szó.

Melania Trump first lady is megszólalt, együttérzéséről biztosította a franciákat: A szívem szakad meg a párizsi emberekért, miután láttam a párizsi Notre-Dame-nál tomboló tüzet

Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke szerint a Notre-Dame világszerte a hit szimbóluma. Szívfacsaró látni, hogy Isten háza lángokban áll.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke rövid nyilatkozatot adott ki, ami szerint percről percre követi az eseményeket, és ahogy zsákmányul ejti a tűz az egész emberiség örökségét. A katedrális írókat, festőket, filozófusokat inspirált, és látogatókat vonzott a világ minden szegletéből. Micsoda szomorú látvány! Micsoda borzalom!-írja

Furcsa, hogy Orbán Viktor, a keresztény Európa szavakban leghangosabb védelmezője még nem osztotta meg gondolatait az európai kereszténység legsúlyosabb tragédiája kapcsán…

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here