Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyurcsány Ferenc egy tévé interjúban azt nyilatkozta, hogy Karácsony Gergely a kompromisszumok robotosa. Nos ez a fajta politikai gyakorlás a legkevésbé sem új a magyar politikában. Kádár Jánosra és az ő politikájára írta le még anno Moldova György és azóta általános érvényű lett a Kádári-politikára.

Moldova György volt az a közíró, aki nem egy írásában igyekezett Kádár János és az ő politikai törekvéseit feldolgozni. Moldova úgy foglalta össze Kádár János politikai működésének lényegét, hogy a kompromisszumok örök robotosa.

Persze, egy diktatúra bűneit nem feloldva, de az kijelenthető, hogy a Kádári-társadalompolitika igen is sikeres volt. a 60-as 70-es években olyan magas életszínvonalon éltek a magyarok, mint még azt megelőzően sose.

Kádár János és Deák Ferenc mindkettő értette, hogy nem állandó harcokra van szükség, hanem egy nagy társadalmi kiegyezésre, ami kompromisszumok árán érhető el és bizony, ahhoz a kompromisszumok robotosának kell lenni.

Deák Ferenc politikája 48-as szabadságharcos magyar virtusból vett vissza és békét teremtve Béccsel elhozta a magyar történelem egyik legsikeresebb aranykorát. Kádár politikája pedig a Rákosi padláskisöpréses, kulákok elleni harcát változtatta meg egy békés egymás mellett élés korszakává és ez hozta meg a sikereket.

Az nem vitás, hogy ma Magyarországon csendes polgárháború dúl és az sem vitás, hogy a társadalmunk vágyik a békére, mely alapja tud lenni a haladásnak, a fejlődésnek és a társadalmi jólétnek.

Ha Gyurcsány Ferenc úgy látja, még ha nem is egyetértve mondja, hogy Karácsony Gergely a kompromisszumok robotosa, magyarul annak a bölcs politikának a jelenkori képviselője, ami anno Deákot és Kádárt jellemezte, akkor érdemes hát Karácsony Gergely mellé állni.

Persze, ha a történelem folyását tárgyilagosan szemléljük, akkor valójában egyetlen háború sem dőlt még el csatamezőkön, hanem mind tárgyalóasztaloknál, ahol  kompromisszumok robotosai ültek.

Igen, helyesen vágja rá, hogy a II. világháború is annál a jaltai asztalnál dőlt el valójában, ahol  Sztálin, Roosevelt és Churchill ezer kompromisszum árán, de kiegyezett. Mert a kiegyezés teremt békét és soha nem a harc.

A magyar politikában új fejezetre van szükség és ezt az új fejezetet Karácsony Gergely tudja megnyitni. A régi világ politikája sehova nem vezetett, csak az elnyomás módszerei és az emberek kiszolgáltatottsága nőt. Kell vennünk egy mély levegőt és tegyünk ennek a kornak a végére egy pontot. Jöjjön egy kompromisszumok örök robotosa. Jöjjön Karácsony Gergely.

 

Oszd meg ezt a posztot, ha neked is eleged van az állandó értelmetlen harcokból, hogy mindenki lássa, új politikára van szükség és az út világos.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here