Péntek koradélután közleményt adott ki  az Összefogás Szegedért Egyesülettől, amelyben bejelentik, hogy „Szegeden is létrejött az együttműködés a demokratikus pártok között, közösen indulnak az őszi önkormányzati választáson. A civileket és pártokat összefogó szövetség célja, hogy Szeged a békés fejlődés városa maradjon. Ezért minden körzetben közös jelölteket állítanak, és együtt támogatják Botka László újraválasztását és programját.” Egy kivétellel.

Az összes ellenzéki párt, tehát az Összefogás Szegedért Egyesület, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik beállt Szeged az ellenzék egyik legsikeresebb polgármestere Botka László mögé, egyet leszámítva a DK-t.

A szocialista párt Csongrád megyei elnöke és a térség országgyűlési képviselője, Szabó Sándor azt nyilatkozta: „Soha ekkora mértékű összefogás nem valósult meg, mint ami az elmúlt 17 évben.

A Demokratikus Koalícióval is volt egy megállapodásunk az európai parlamenti választásokat követően, de azt felrúgták. Természetesen mi nyitottak vagyunk, várjuk őket az összefogásba, amennyiben nem jönnek, akkor nekik is tudniuk kell, hogy ezzel a Fideszt támogatják.”

A DK így reagált: „Régóta húzódó tárgyalások vannak arról, hogy Szegedet hogyan lehet az Orbán-rendszerrel szembeni ellenzék városának megtartani. Ezek a tárgyalások bölcsességet és kompromisszumkészséget igényelnek. Két célunk van. A város maradjon a demokraták kezén, illetve Szeged sokszínű, demokrata lakossága kellő súllyal hallathassa szavát a közgyűlésben. A Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy megállapodásra jussunk. Ehhez minden bizonnyal minden félnek kellő önmérsékletre, nagyvonalúságra van szüksége. Mi ezt fogjuk gyakorolni.”

A DK-t a 444 megkérdezte a 168 Óra értesüléséről, miszerint „a szegedi DK-nak Botka László stábja felajánlotta, hogy négy egyéni körzetben indíthatnak jelöltet, de ők olyan körzetet is akartak ahol az MSZP több cikluson át sikeres aspiránst indított és mindig nyert is.” Válasz helyett a fenti közleményt küldték el újra a portálnak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here