Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elutasítja a fideszes politikusok és kormánypárti sajtó vádjait Ujhelyi István, miszerint aknamunkát végezne az ellenzék az Európai Parlamentben. Szerinte egyedül a Fidesz tehet arról, hogy a Parlamenti bizottságokba jelölt politikusaikat nem szavazták meg. Az MSZP EP-képviselője azt is elmondta: a magyar kormányfő által támogatott európai bizottsági elnökjelölt, Ursula von der Leyen ellen szavaz majd.

„A fideszesek most szembesülnek azzal, hogy az a túlhatalom és az az agresszív politika, amit itthon folytatnak, és az, amivel leuralják az egész országot és ideig-óráig működik is, az már Brüsszelben, az Európai intézményekben nem hogy nem működik, hanem a visszájára sült el.” – így értékelte a Startban az Európai Parlament közlekedési és turisztikai bizottságának alelnökévé frissen újraválasztott Ujhelyi István a nagyobbik kormánypárt kudarcát. Vele és a Fideszes Deutsch Tamással és Gál Kingával ellentétben ugyanis három magyar kormánypárti politikust sem választottak bizottsági alelnöknek.

Emiatt a Fidesz több politikusa és a PestiSrácok is az ellenzéket vádolja, Ujhelyi szerint ez azért sem megalapozott, mert az ellenzéknek összesen csak nyolc politikusa van az Európai Parlamentben. Azt az állítást pedig, amely szerint először történik olyan, hogy magyar EP-képviselők nem támogatják egy másik magyar párt jelöltjét egyenesen nevetségesnek tartja, és példaként a korábban a Fidesz által leszavazott Kovács Lászlót, Fazekas Szabolcsot és Andor Lászlót hozta fel.

Ujhelyi szerint a Fidesz megnyilvánulása csak látszat felháborodás, amelyet a közelgő önkormányzati választások fényében folytat, mert azt mérik nem csak Budapesten, hanem a nagyobb vidéki városokban is, hogy veszíthet a jelöltjük. „A következő négy hónapban ismét szembe fogjuk magunkat találni egy elképesztő nyomással, amivel az ellenzéket megpróbálják ütni-vágni, azért hogy elriasszák a választóinkat.” – fogalmazott az MSZP EP-képviselője.

Míg Ujhelyi szerint a parlamenti bizottsági jelöléseknél „nem volt aknamunka, magát végezte ki a Fidesz”, Ursula von der Leyen ellen viszont már hallatja a hangját: „el kell mondani mindenhol, itthon és az intézményekben is, hogy azt az alkudozást, amit a miniszterelnökök egymással folytattak a bizottság elnökjelöltje kapcsán az elfogadhatatlan” – nyomatékosította álláspontját Ujhelyi István.

Az MSZP EP-képviselője a jelölt meghallgatásáról is negatív szájízzel távozott: „egy tapodtat sem jutottunk előre, nem válaszolt egyetlen egy kérdésre sem” válaszai a jogállamiság témakörében, vagy például a Kelet-Európai tagállamoknak járó juttatásokról és egyenlőségről is mindössze a sablonos „majd megvizsgáljuk, ez jó ötlet, elgondolkodom rajta” voltak.

A magyar kormánypárt és kormányfő által jó jelöltnek tartott Ursula von Leyen kapcsán Ujhelyi elmondta: ellene fog szavazni kedden, ráadásul abban is biztos, hogy nem lesz meg a kellő, 376 szavazatos támogatottsága a német védelmi miniszternek ahhoz, hogy elfoglalhassa az Európai Bizottság elnöki székét.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here