Teljesen nyomtalanul múlt volna el a Hősök terén megtartott, a rendszerváltás 30. évfordulója nagy örömünnepének szánt június 16-i Szabadságkoncert, ha Schmidt Máriáék a kormány nevében nem osztották volna meg büszkén az eseményre invitáló kisfilmet, ez az a film amúgy amit a Volt fesztiválon is többször levetítettek és nagy botrány lett belőle.  Ám van most egy újabb kis bibi, nem fizették ki a film készítőit- derült ki a 444 cikkéből

A 444 számolt be róla egy terjedelmes cikkben, hogy Schmidt Mária által irányított Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány nem akarja teljes egészében kifizetni a gyártó cégnek a kormány propaganda film készítésének költségeit.

A cikk arra is kitér, hogy a kisfilmre felkért gyártó eredeti koncepciója messze nem az volt, hogy szobrot emeljenek Orbánnak, de a közalapítványt vezető, a miniszterelnök iránt rajongó Schmidt Mária menet közben errefelé tolta el a filmet, újabb és újabb módosításokat kérve.

Az eredeti koncepcióra nyomokban sem emlékeztető végeredménnyel alighanem már Schmidt Mária is elégedett volt, a mert a kisfilmet a koncert után tovább hasznosították, és óriáskivetítőn a Volt Fesztiválon is játszották szinte végtelenítve.

A szerződésben foglalt összeg jelentős részét, több tízmillió forintot mégsem utaltak át a gyártónak.  A 444 értesülései szerint a közalapítvány arra hivatkozva tartja vissza a pénzeket, hogy a gyártó cég késve adta le a filmet, ezért kötbéreznek.

A stábtagoktól viszont a portál úgy értesült, hogy a Schmidtéktől érkező folyamatos változtatási kérések nagyon szorossá tették a határidőt, miközben komoly utómunkákat is kellett végezni, hogy tömeget varázsoljanak a Hősök terére vagy a drónfelvételekről eltüntessék az 1989 óta felhúzott épületeket, mert a megrendelés nem archív felvételekre vonatkozott, hanem újraalkották a 30 évvel ezelőtti eseményeket.

A Schmidt Mária vezette közalapítványnak bőven lenne pénze a kisfilm kifizetésére, a kormány ugyanis márciusban az emlékévre 3 milliárd forintot adott, de még 2020-ra is 6 milliárdot, sőt, 2021-re is tovább 3 milliárdot bízott a közalapítványra erre a célra- összegzi a 444

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Fideszék berendelik a propagandát, de már a filmeseket nem fizetik ki, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, elfelejtették kifizetni az Orbáni-dicshimnusz árát.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here