Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Bizottságtól a 7-es cikkelyes eljárás elindítását kérik Magyarországgal szemben EP-frakciók – írja az Eurologus. Ez már a második uniós “atom” ledobása lenne, olyan még nem volt, hogy egy ország kormányának politikájával szemben kettő eljárás is folyik egyszerre.

Az Európai Parlament és a képviselőcsoportok elnökeiből álló testület, az Elnökök Értekezlete csütörtöki videókonferenciáján úgy döntött, hogy rendkívüli plenáris ülést hív össze április 16-17-ére, amelyet Brüsszelben tartanak majd – írja az Eurologus.

A napirenden az Európai Tanáccsal és a Bizottsággal folytatott vitát követően a COVID-19 járvánnyal és annak következményeivel kapcsolatos, közös uniós válaszlépés szerepel. A témáról a Parlament állásfoglalást fogad majd el.

A Parlament készen áll egyúttal arra, hogy az Európai Bizottság által javasolt bármely további költségvetési vagy jogalkotási javaslatról szavazzon az áprilisi plenáris ülésen.

Az Eurologus arról is beszámol, hogy az EP Elnökök Értekezletén is téma volt a magyarországi helyzet, nyilván a “felhatalmazási törvény” miatt. A képviselőcsoportok vezetői aggodalmuknak adtak hangot a Magyarországon elfogadott veszélyhelyzeti intézkedésekkel kapcsolatban.

A frakciók többsége felkérte az Európai Parlament elnökét, David Sassolit, hogy a képviselők aggodalmait juttassa el a Bizottsághoz. A képviselőcsoportok vezetői a helyzet felmérését és az uniós szerződés 7-es cikkelyes eljárásának az ismételt elindítását kérik a Bizottságtól.

Már van egy 7-es cikkelyes eljárás ellenünk

A Sargentini-jelentés megszavazásával az Európai Parlament 2018 szeptember 12-én már ledobta az uniós “atomot” – 7-es cikkelyes eljárást indítottak Magyarország ellen, a jogállamiság rendszerszintű sérelme miatt. A meghallgatások folynak a különleges ügyek tanácsában, az eljárás az európai tanácsi szakasznál tart. A kormány részéről – elsősorban Varga Judit igazságügyminiszter – az eljárással kapcsolatban “boszorkányüldözésről”, kettős mércéről beszélnek.

Ez azt jelentené, hogy miután Magyarországgal szemben már az EP javaslata alapján folyik egy 7. cikk szerinti eljárás, egy másik is indulna, amelyet viszont már az Európai Bizottság kezdeményez.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here