Házakat öntött el, hidakat mosott el, utakat tett járhatatlanná az özönvíz-szerű esőzés Somogy és Zala megye egyes részein. Volt olyan térség, ahol többhavi eső esett néhány óra alatt.

Egy falut nem lehet megközelíteni, miután az odavezető úton elmosott egy hidat a víz. Az ország több részén küzdenek a rengeteg csapadék miatt keletkező áradásokkal, Zala megyében  már többszáz embert kellett kitelepíteni az esőzések miatt.

Zalaszentjakabon a vasúti átjáró

Zala és Somogy megye határát már éjszaka elérte a felhőszakadás. Surd és Zákány térségében annyi eső esett néhány óra alatt, mint máskor egy hónapban. Pillanatok alatt megáradtak a patakok, az árkok megteltek és az alacsonyabban fekvő területek víz alá kerültek.

“A futballpályán a kaput alig lehetett látni, akkora volt a víz. Mi is felfűrészeltettünk 25 köbméter fát, abból 20 köbmétert a víz elvitt, de még ez a legkevesebb, mert akkora károkat okozott, kerítéseket döntött be a víz, pincéket elárasztotta teljesen.” – nyilatkozta Kanász János, polgármester.

Nagyatád 68-as út

Szó szerint járhatatlanná tették az esőzések a 68-as út Nagyatádot elkerülő szakaszát, miután a megáradt Rinya-patak elmosta az azt keresztülszelő hidat – írja az Atádhír. A patak áradása már a város egyes környékeit is veszélyezteti, a portál leírása szerint a Jókai lakótelepen már több mint 100 garázst öntött el a víz, és a tűzoltóság gyakorlótere is vízben áll. Az említett útszakaszon teljes útzár van érvényben, a rendőrök a környező utakra terelik a forgalmat.

 

Az ATV egyik nézője a Surdhoz közeli Liszóról számolt be a viharkárokról, Ő az áradás miatt bent maradat a lezárt területen, onnan mutatta meg, hogy mekkora a víz. Szomszédait ekkor már kiköltöztették, mert hajnalban a közeli víztározó szintje úgy megemelkedett, hogy tartani lehetett a gát szakadásától.

Novák Csaba, Liszó polgármestere azt mondta, hogy több mint kéthavi esőt kaptak hajnalra.

Miháld és Pat közötti híd

“Településünkre körülbelül 150 mm-nyi csapadék hullott, ennek következtében az árvízvédelmi víztározó is megtelt vízzel.” – nyilatkozta Novák.

A környéken rengeteg út vált járhatatlanná. Zalaszentjakabon a vasúti átjárót mosta el az az eső, Miháld és Pat között két hidat is elsodort a víz, és kimosta az út alatti töltést is. Kisrécsénél az autók térdig érő vízben gázoltak. Le kellett zárni a 68-as utat is Böhönye közelében, mert hatalmas mennyiségben ömlött át a víz az úton. A károkat egyelőre becsülni sem lehet.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here