Egyes beszámolók szerint minden eddiginél nagyobb tömeg tüntet a fehérorosz fővárosban Aljakszandr Lukasenka elnök állítólagos választási győzelme ellen. A kormány székházához több ezren vonultak, a minszki Függetlenség tere megtelt- írja a 444

 

Az épület védelmére kivezényelt különleges alakulat most nem támadt a békésen tüntető tömegre, miután megkérték az embereket, hogy kellő távolságot tartsanak az épülettől, leengedték pajzsaikat. Ezt a gesztust üdvrivalgás fogadta, többen az egyenruhásokhoz szaladtak, hogy megöleljék őket.

Fehéroroszországban azután vonultak az utcára az emberek, hogy győztesnek hirdette ki magát az augusztus elején tartott választást követően, amin teljesen nyilvánvaló csalások történtek.

A hatóságok eleinte brutális erőszakkal válaszoltak a tiltakozásra, az unió elítélte volna a diktátort, de a magyar kormány ellenállásán egyelőre megakadni látszik az egységes, határozott fellépés. Ezzel együtt is szankciók jöhetnek, ha nem változik a helyzet.

Közben a fehérorosz diktátor, Aljakszandr Lukasenka arról beszélt, hogy az országban zajló tüntetések akár Oroszországra is veszélyt jelenthetnek, ezért tárgyalni akar Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ezután a fő kérdés, hogy Moszkva beavatkozik-e bármilyen formában is az eseményekbe.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here