Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Orbán Viktor diplomácia konfliktusba keveredett Oroszországgal egy szobor avatás kapcsán elmondott beszéde miatt, az orosz külügy kvázi történelem hamisítással vádolta meg a Fidesz első emberét.

Orbán Viktor hintapolitikája ismét befuccsolni látszik. Eddig egyfolytában az oroszok kegyét kereste, de most már, hogy szóba áll vele az USA elnöke Orbán igyekszik nagyívű gesztusokat tegyen az amerikai kormánynak. Ez olyan jól sikerült, hogy rögtön diplomáciai konfliktusba is keveredett az oroszokkal.

Orbán Viktor David Cornstein amerikai nagykövettel együtt október 27-én avatta fel George H.W. Bush amerikai elnök szobrát a Szabadság téren. Ebből az alkalomból a miniszterelnök beszédet is mondott, amelyben arról beszélt, hogy  “a tér egyik oldalán itt van a német, a másikon pedig a szovjet megszállás emlékműve. Ez is világos üzenet: ha magyar vagy, csak két lehetőség között választhatsz: vagy a megszállók vagy a szabadság mellé állsz.”

Ahogy a Telex.hu írja, ezen a beszéden akadt ki az orosz külügy. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő,  azt kifogásolta,  hogy a náci németek elleni harcban elesett szovjet katonák emlékére állított Szabadság téri emlékművet a kormányfő egyszerűen a szovjet megszállás emlékművének nevezte.

A szóvivő a Facebook oldalára írt posztjában gyakorlatilag történelemhamisítással vádolja Orbánt.Zaharova azt írja, szeretne emlékeztetni arra, hogy a Horthysta Magyarország Hitler legközelebbi szövetségeseként vett részt a Csehszlovákia és Jugoszlávia elleni náci agresszióban, a megszállt civilek és fogságba esett szovjet katonák ellen pedig tömegével követtek el bűncselekményeket a magyar csapatok. Ezeknek az embereknek a Vörös Hadsereg békét és szabadságot hozott, és megvédte Európa népeit a “barna pestistől”.

Zaharova szerint néhány államban el akarják torzítani ezeket a tényeket, elhomályosítva az egyes államok felelősségét, kitörölve a történelemkönyvekből, hogy náci csatlósállamok voltak,és el akarják hallgatni Oroszország szerepét a fasizmus felett aratott győzelemben. Ezt viszont Oroszország nem fogja hagyni – írja a külügyi szóvivő

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy ismét befuccsolt Orbán hintapolitikája, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, az oroszok helyretették Orbán rendesen.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: