Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már most is több támogatója van egy közös ellenzéki listának, a közös indulásnak, mint a kormánypártnak a közvélemény-kutatások szerint – mondta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtökön.

Figyelmeztetett: nagyon sok minden történhet még. „Látható, hogy a Fidesz nem retten vissza attól, hogy hozzányúljon a választójogi törvényekhez. Fel fogunk készülni minden eshetőségre” – mondta.

Kijelentette: ha a választási eljárásról szóló törvényt a Fidesz ilyen közel a választáshoz módosítja, akkor érdemes élni a gyanúperrel, hogy miért teszi.

De „ha mi (…) a kormányváltó szövetséget, választási szövetséget fenn tudjuk tartani, el tudjuk mélyíteni, közös programot tudunk adni, közös víziót, jelölteket, miniszterelnök-jelöltet, akkor teljesen mindegy, hogy hogyan alakítja az indulás szabályait, akkor is le fogjuk győzni 2022-ben.”

„A mi stratégiánk (…) teljesen egyértelmű volt eddig is. Közös lista kell, közös jelöltek kellenek, közös miniszterelnök-jelölt, közös program. Ebben a mi stratégiánk semmiben nem változik” – szögezte le.

Az ellenzék együttműködésének hosszú távúnak kell lennie, hiszen ha megnyerik a választást, koalícióban kell kormányozniuk – mondta.

Elárulta: az ellenzéki pártelnökök havonta összeülnek a program egyeztetésére, és hogy milyen ügyeket képviselnek már most közösen.  A hétfőn közösen bemutatott 11 pontos válságkezelési javaslatcsomag is azt mutatja: „nagyon sok kérdésben egyféleképpen tudunk gondolkodni”.

Fontosnak nevezte, hogy ne vesszenek bele a technikai részletekbe, hanem azon dolgozzanak, milyen víziót nyújtanak a választóknak, s be is mutassák, mit szeretnének csinálni 2022 után.

Ahhoz, hogy az ellenzéki szövetségből kormányváltó szövetség tudjon lenni, az együttműködés színeiben induló minden jelöltnek ezt a programot kell képviselnie – húzta alá.

Elmondta: az MSZP álláspontját rögzítő javaslatcsomag három pillérre épül: a demokratikus keretek és a jogállam helyreállítása, az esélyteremtő állam, és a környezetvédelem. Hozzátette: „Nagyon bízunk benne, hogy ez a közös programban is majd visszaköszön”.

Kérdésre a koronavírus-járvány elleni kormányzati intézkedésekről azt mondta: a jelenlegi drámai helyzet mérsékelhető vagy elkerülhető lett volna. „Sajnos egyre több olyan hír érkezik az egészségügyi ellátórendszerből, a kórházakból, hogy nagyon, nagyon nagy baj van.”

Felmutatta a Magyar Orvosi Kamarának az Operatív Törzshöz még áprilisban benyújtott javaslatcsomagját. Kiemelte: ebben szerepel egy fontos lépés, az orvosok bérének emelése, amit az MSZP is támogatott, de szerepel benne az is, hogy hogyan kellene a betegutakat szabályozni, az izolációról gondoskodni, hogyan kell megerősíteni az intenzív ellátási rendszert, és az erőforrásokat differenciáltan átcsoportosítani.

„Ebből semmi nem történt. (…) Nem értjük, hogy az egész nyarat mivel töltötték el. (…) Elkésett az intézkedéscsomag is, de a felkészülés, az teljesen elmaradt” – mondta, hozzátéve: most a szeptemberben jósolt legrosszabb forgatókönyv valósul meg.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: