Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Habár a fejlesztők állítása szerint legalább 91%-os a hatékonysága az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus-vakcinának, az orosz elnöknek, Vlagyimir Putyinnak mégsem adhatják be.

A múlt heti G20 találkozón Vlagyimir Putyin arról tájékoztatta a világ legnagyobb gazdaságainak vezetőit, hogy az orosz vakcinák rendkívül biztonságosak és hatékonyak, és Oroszország készen áll arra, hogy szétossza a világ többi részén. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ő is beadatja magának – írja egybehangzóan a Bloomberg és a Mint. Erről Dmitrij Peskov, a Kreml szóvivője beszélt az újságíróknak:

„Még nem kezdtük el a tömeges oltásokat, viszont az ország államfője nem vehet részt az oltásban, mint önkéntes, ez egyszerűen lehetetlen. Az elnök nem használhat egy olyan vakcinát, amit még nem hagytak jóvá”

Putyinnak alapvetően azért lenne fontos a vakcina, mert koránál (68) fogva ő is magasabb kockázati kategóriába tartozik a koronavírus-fertőzés szempontjából. Ettől függetlenül a kísérletek zajlanak, a vakcinát október 28-án kezdték el 60 év felettieken is tesztelni a Tass hírügynökség értesülései szerint.

Oroszország ettől függetlenül már megkezdte a tanárok, kormányemberek és egészségügyi dolgozók oltását, és a tervek szerint év végéig 2.9 millió adagot gyártanának le az oltóanyagból. A Szputnyik V várhatóan olcsóbb lesz, mint a nyugati gyártók vakcinája, 20 dollárért, vagyis mintegy 6000 forintért lesz elérhető a nemzetközi piacon.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: