Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSNBC meg nem erősített forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy meghalt az amerikai törvényhozás épülete, a Capitolium ellen indított ostrom során meglőtt, Trump-párti tüntető. Korábban arról szóltak a hírek, hogy, kritikus állapotban szállítottak kórházba a sérültet.

Kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe a Capitoliumnál meglőtt tüntető – közölte meg nem erősített forrásokra hivatkozva az MSNBC. A hírt a Twitteren is többen posztolták.

Egy fiatal nő mellkasát érte a lövedék, miközben a tüntetőkkel együtt  próbált bejutni a képviselőházba. Az egyelőre azonosítatlan nő a videón előbb a földre esik, majd azt látni, hogy többen gyorsan a segítségére sietnek.

Az MSNBC híradójában megjelent felvételen már az is látható volt, ahogy a vérző nőt hordágyon szállítják ki az épületből. A CNN korábbi beszámolója szerint a mellkasi sérüléssel kórházba szállított nő állapota kritikus, de további információt egyelőre nem közöltek róla. A Sky News is arról számolt be, hogy lövések dördültek el a Capitoliumban.

A rendőrfőnök Robert Contee is megerősítette, hogy meglőttek egy nőt a Capitoliumban, de további részleteket nem árult el. Hozzátette: felszólították a tüntetőket az épület elhagyására, aki nem így tesz, azt letartóztathatják.

Mint megírtuk kvázi Trump hergelte fel ennyire a közösségi médiában a tüntetőket. A bukott elnök megmozdulását saját pártársa és elnök elődje is elítélte.

Donald Trump nevének említése nélkül, de nemcsak a Capitolium épületének megrohamozását, hanem az amerikai vezetést is elítélte George W. Bush, az egyetlen élő republikánus exelnök, aki 2001 és 2009 között irányította az Egyesült Államokat. Az ifjabb Bush gyomorforgatónak és szívszorítónak nevezte a szerdai zavargást, hozzátéve,  banánköztársaságban vitatják így a választási eredményeket.

A világ megdöbbent a washingtoni zavargásokon. Sorra jönnek a nemzetközi reakciók a washingtoni Capitolium ellen indult ostromra. A nyugati világ vezetői arra figyelmeztetnek: az amerikai demokrácia megingása másokra is veszélyes lehet.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Twitteren azt írta: Sokkoló képsorok Washingtonból. Egy demokratikus választás eredményeit tiszteletben kell tartani. Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli szintén az amerikai demokráciáért aggódok posztjában. Az uniós vezető úgy fogalmazott, mélységesen aggasztóak az Capitoliumnál zajló események, a demokratikusan megszerzett szavazatokat mindenkinek tisztelnie kell.

Szégyenletes események zajlanak az Egyesült Államok kongresszusába – ezt már Boris Johnson brit konzervatív kormányfő írta a Twitteren. Johnson az amerikai demokrácia felelősségét hangsúlyozta, mint fogalmazott, az Egyesült Államok a világon mindenhol a demokrácia mellett áll, ezért sorsdöntő, hogy a váltás békésen és rendben történjen.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnöknő is megszólalt. Ő úgy fogalmazott, „elborzasztóak” a Capitoliumnál zajló események és nagy szégyen azokra nézve, akik támadást indítottak a demokrácia ellen.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: