Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Magyarország egymillió ember beoltására elég koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján- írja az Euronews

Szijjártó Péter közölte, hogy az oltóanyag három ütemben érkezik majd Magyarországra. Az első hónapban 600 ezer adagot, a másodikban egymilliót, az utolsóban pedig 400 ezer adagot szállítanak.

Ideiglenes használatba vételi engedélyt kapott Magyarországon az orosz vakcina.
Szerdán a Szputnyik V vakcina ideiglenes, Magyarország területén érvényes használatbavételi engedélyt kapott a magyar hatóságoktól. Szentiványi Mátyás az állami médiának azt nyilatkozta, hogy az engedélyeztetés rendszerint hosszú folyamat, de most két hónap alatt sikerült teljesíteni, az OÉGYI szakemberei “meggyőzőnek találták” a vakcinát.

Az OÉGYI most a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakvéleményére vár, hogy a vakcina megfelel-e a dokumentációban foglaltaknak, ennek megállapítása néhány hétig tarthat.

Az orosz vakcina néven emlegetett, módosított adenovírusra épülő úgynevezett vektorvakcinát, a Szputnyik V-t 6 országban használják már, köztük Szerbiában is. Oroszországban másfél millió embert oltottak már be vele.

Hitelt érdemlő tudományos folyóiratban nem tették még közzé a harmadik fázisú klinikai vizsgálatokról szóló dokumentációt, ezért a nyugati tudományos világ kétkedéssel fogadja az orosz fél által hangoztatott 92-95%-os hatékonyságról szóló híreket. Ugyanakkor az AstraZeneca együttműködik a Szputnyik V fejlesztőivel egy közös oltás kifejlesztésében.

Kérdés, hogy elfogadják-e a kínai vagy az orosz vakcinát az EU-s oltási igazolványban
Szijjártó a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az oltás mellett gázt vásárolni utazott Moszkvába.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: