Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Müller Cecília, országos tisztifőorvos véletlenül a címzettek közt felejtette Hadházy Ákos képviselőt egy e-mail elküldésekor, amiből kiderül kollégái valótlan indokokkal utasíthatták el, a képviselő adatkérést. Erről maga Hadházy számolt be Facebookon. Íme a képviselő teljes bejegyzése:

MÜLLER „CILI” CECÍLIA VÉLETLENÜL(?) A PARLAMENTI CÍMEMRE IS ELKÜLDÖTT EGY LEVELET, BENNE EGY EGÉSZEN BOTRÁNYOS MONDATTAL. Ezzel egyrészt hivatalos levélben teszi a nyunyókánál is nevetségesebbé magát. Másrészt hivatalos levélben leleplezi, ahogyan a kormány visszaél a járványra hivatkozva megszerzett rendkívüli jogrenddel.

Mi történt? Egy egyszerű kéréssel fordultam hozzá képviselőként: küldje el nekem egy 17 milliárd forint EU-s támogatást eltapsoló projekt ( https://korrupcioinfo.hu/tiszti-becsulet/ ) szerződéseinek adatait és adjon lehetőséget betekinteni a szerződésekbe.

Müller a normális, 15 napos válaszadási határidő lejártával e-mailben ARRA HIVATKOZVA, HOGY A KÉRÉSEM TELJESÍTÉSE VESZÉLYEZTETNÉ A JÁRVÁNYÜGYI VÉDEKEZÉST, 45 napra hosszabbította a határidőt. Pedig ez neki kb. 5 perc munkájába került volna, csak utasítania kellett volna a projektmenedzsmentet, hogy a nyilvántartásukból kérjék le az adatokat és küldjék el nekem.

Nyilván MÜLLER IS ÉREZTE, hogy ez az érvelés MENNYIRE CIKI, ÉS EZT EGY MÁSODIK MAILBEN LE IS ÍRTA a kollégáinak – csak a címzettek közt engem is ott felejtett. A kollégáit konkrétan arra kérte, hogy ne olyan átlátszó módon hazudjanak.

Konkrétan így fogalmazott: „KEDVES KOLLÉGÁK! ERRE NINCS JOBB SZÖVEGÜNK? EZ A VESZÉLYEZTETI A FELADAT ELLÁTÁST, MIÉRT KELL BELEÍRNI? EGYSZERŰEN MIÉRT NEM HIVATKOZUNK A JOGSZABÁLYRA, HOGY 45 NAPPAL MEGHOSSZABBÍTJUK AZ ADATSZOLGÁLTATÁST ÉS KÉSZ. KÖSZÖNÖM SZÉPEN! CILI”

Értsük jól: ezzel beismeri, hogy egy országgyűlési képviselőnek szóló hivatalos levélben hazudott, hamis kifogással, törvénytelenül odázta el az információ átadását. Tudni kell, hogy Müller ezzel nem csak magát leplezte le, hanem azt is, hogy mire kellett a kormánynak a teljhatalom és hogyan él azzal vissza. A közérdekű adatigénylések határidejének akár 90 napra  hosszabbításáról eddig is tudtuk, hogy csak a teljhatalommal való visszaélésről szól. Most azonban bizonyíték is van rá.

Müller eljárása amúgy nem csak azért törvénytelen és nonszensz, mert természetesen semmiben nem akadályozta volna az időben megküldött válaszokkal. Ráadásul a tisztifőorvos NINCSEN TISZTÁBAN A RENDKÍVÜLI RENDELETTEL. A rendelet ugyanis ad a látszatra és NEM ENGEDI MEG, HOGY INDOKLÁS NÉLKÜL 45 NAPPAL KITOLJÁK A KÖZADATOK KIADÁSÁT.

Müller eljárása ráadásul amiatt is törvénytelen, hogy én nem közérdekű adatigényléssel, hanem országgyűlési képviselőként fordultam hozzá, erre nem is vonatkozna az Infotörvény és annak módosítása amúgy.

Hogy miért küldte el a hivatalos parlamenti címemre az e-mailt? Ez lehetett véletlen is akár, hihette azt is, hogy a nekem már kiküldött levelet nem küldték még el, csak először véleményezésre küldték neki a kollégái. Én azonban azt remélem, hogy inkább feléledt benne a lelkiismeret és azzal, hogy engem is beírt a második levél címzettjei közé, furfangos módon jelezni akarta a világnak, hogy mennyire nem ért egyet ezzel a végtelenül hazug rendszerrel.

Természetesen ezek után folytatni fogom a 17 milliárdos projekt körülményeinek felderítését és haladéktalanul felhívom a tisztifőorvos figyelmét, hogy lejárt a határideje a válaszadásra. Amúgy ezek után egy tisztességes országban azonnal lemondana!

Azt már mi tesszük a történethez, hogy nekünk mindig gyanús, ha egy pénz költés kapcsán megy a titkolózás, ha valami rendben van, akkor az rendben van, megnézheti bárki a dokumentumokat. De ha nincs…


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: