Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar egészségügyben nincsenek inasok” – jelentette ki szombat esti közleményében a Magyar Rezidens Szövetség, reagálva Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádiós kijelentésére, miszerint a kórházakban dolgozó rezidensek „inasok”.

Ebben azt írják, „a magyar egészségügyben nővérek, ápolók és számos további szakdolgozó, rezidens orvosok, házi- és kórházi szakorvosok, köztük főorvosok és professzorok, valamint az előzőek munkáját támogató fizikai és szellemi dolgozók vannak. Őket segíti most már hónapok óta egyre több orvostanhallgató (medikus) és más egészségügyi szakos egyetemi hallgató.”

Hozzátették, „Bízunk benne, hogy az ágazatirányításon túl az ország vezetésének legmagasabb szintjén állók is mellőzni fogják a félreérthető vagy negatívan interpretálható megfogalmazásokat megszólalásaikban”.

Azt már a 24.hu-nak Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke mondta, hogy ha kell, maga is inas lesz két szakvizsgával. Úgy fogalmazott: „A rezidensekkel együtt, őket kézen fogva lehet csak gyógyítani. Nélkülük nem megy. A fiatalok jelentik az alapot, a jövőt, nélkülük nem jutunk előre.”

A közlemény azzal zárul, hogy annak érdekében, hogy a közvélemény hiteles képet kaphasson a Covid-osztályokon dolgozó orvosok mindennapjairól, az MRSZ új projektet indít, amelyben a rezidens orvosok beszámolóit teszik majd közzé az ellátás során átéltekről.

Ahogy mi is megírtuk, a miniszterelnök pénteki szavai komoly felháborodást váltottak ki, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke például úgy fogalmazott, hogy Orbán helyett szégyelli magát, amiért elsőként az inas szó jutott eszébe róluk.

Szintén szombaton a Magyar Orvosi Kamara egy honlapján publikált rövid üzenetben köszönte meg a leinasozott kollégák munkáját. „Köszönjük nektek, rezidensek, orvostanhallgatók, ápolók és szakorvosok! Nekünk kollégák vagytok” – írták.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: