Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Én az oltás beadása utáni napon már dolgoztam, így a tanároknak is elég kezdés előtt beadni- ezt bírta mondani Orbán Viktor szerda este a Magyar Televízióban. Orbán Viktor szerda este a közszolgálati televíziónak adott rendkívüli interjút – írja az Index.hu.

 

A nemrég megjelent rendeletben két és fél milliós beoltási számhoz kötötték a lehetséges nyitás hatályba lépését, ezzel kapcsolatban a miniszterelnök ezt nyilatkozta: a két és fél milliós számot egy erkölcsi törvény mondta ki, hiszen amíg nincs minden 65 év feletti regisztrált beoltva, addig nem nyithatunk

Majd ezzel folytatta:  Természetesen mindenkit arra szeretnék kérni, hogy tartsa be a szabályokat. Nem sok szabály van, de azok betarthatók. A harmadik hullám sokkal agresszívabb. Amíg a fertőzések elszigeteltek voltak, addig a zárás segített. Most már tömeges a fertőzés. A korlátozások ezeket már nem állítják meg, csak lassítják. Egyetlen orvosság van, az oltás. Ezért most minden erőnket az oltásra kell fordítani – hangsúlyozta a miniszterelnök. Nem csak a gazdaságot kell újraindítani, hanem a közösséget is.

Többről van szó, mint egyszerűen a boltok, üzletek újranyitása. A vírus tönkreteszi a munkahelyeket. Újraindítani üzemeket, boltokat, szállodákat, nem megy egyik napról a másikra. Az embereknek tudniuk kell, hogy mire számíthatnak, meddig kell otthon maradni, meddig maradnak otthon a gyermekek – tette hozzá. A kormányfő fontosnak nevezte, hogy mindenki tudja, mire számíthat, hogyan tervezheti el a jövőjét.

Örülök, hogy van vakcina, de az a helyzet, amiben vagyunk, nélkülöz minden romantikát, boldogságot. Minél gyorsabban oltunk, annál inkább csökken a betegek száma, csökken az elhunytak száma. Megértem, ha valaki nem oltatja be magát, vagy kétségei vannak. Viszont mindenkit arra kérek, hogy mást ne beszéljen le az oltásról – húzta alá a miniszterelnök.

A kormányfő az egészségügyről úgy nyilatkozott, hogy szerinte a vezénylés, az átcsoportosítás az a módszer, amellyel meg tudják oldani a jelenlegi helyzetet. Körülbelül kétszer annyi lélegeztetőgép áll rendelkezésre ággyal együtt, mint amennyi most használatban van.

Az iskolák újranyitásával kapcsolatban türelmet kért a tanároktól a kormányfő. Kiemelte: előreveszik őket az oltási sorrendben, de az iskolákat újra kell nyitni, mert tekintettel kell lenni a gyerekekre és a szülők érdekeire is.

A tanárok a kezdés előtt egy héttel fogják megkapni az első dózist. A miniszterelnök megjegyezte: ő is rögtön dolgozott az oltás beadása utáni napon.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: