Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

2020-ban összesen 153 millió, idén április végéig 46 millió forintot költöttek a közpénzből feltöltött benzinkártyáikról. A Blikk által az országgyűléstől kikért listából kiderült, 199 képviselőből 125 használja rendszeresen tankoláshoz a kártyáját.

Az adatok szerint Hörcsik Richárd fideszes képviselő az abszolút rekorder, igaz, ő az egyik legtávolabbi lakhellyel rendelkező politikus, a Budapesttől 250 kilométerre lévő Sátoraljaújhelyen él. Hörcsik összesen 3,6 millió forintnyi benzint töltött bele autójába. 2020 júniusában például csaknem 289 ezer forintért tankolt, átlagosan havonta 225 ezerért csorgatta a naftát a kocsiba.

A 444  további érdekes számításokat végzett, és arra jutott, hogy ennyi pénzből háromszor kerülhette volna meg a Földet az Egyenlítő mentén, 460-szor járhatta volna meg a Budapest-Sátoraljaújhely távot (Hörcsik az ottani választkerület képviselője), ez az összeg majdnem 10 ezer liter üzemanyagra elég.

Ennél is durvább, hogy a fideszes Bíró Márk, mintegy kétmillió forintért tankolt. A képviselő listáról került be a parlamentbe, vagyis nem kell járnia választókerületét. Bíró Márk neve onnan lehet ismerős, hogy Ő az a képviselő aki csaknem egy évtizede nem szólal fel a parlamentben, de az utakon viszont annál aktívabb… közpénzből.

Az ellenzékiek közül az egyik legnagyobb közpénzt benzinné átalakító, Hadházy Ákos szintén csaknem kétmillió forintot költött benzinre. Ez nem kis teljesítmény ahhoz képest, hogy az utóbbi időben nem jár be a parlament üléseire- jegyzi meg a Blikk

A képviselő a lapnak elmondja, valóban nem járok be a parlamentbe, legfeljebb szavazáskor, helyette inkább az országot járom. Tisztában vagyok vele, mennyi a benzinköltségem.

Amikor nincs járvány, akkor általában a Szekszárd távolságára kiszámolt keretemet túl is lépem, ilyenkor saját pénzből tankolok a hivatalos utakra is. – mondta a Blikknek Hadházy, akinek a magyarázata azért is furcsa mert, nem Szekszárdon, hanem Budapesten Zuglóban kíván indulni az előválasztáson.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: