Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Mfor.hu mutatott rá, hogy Tiborcz István – Orbán Viktor veje – 1,2 milliárdos osztalékot vett ki a BDPST Zrt. nevű cégéből. Járvány ide vagy oda. Fideszéknél csak repkednek a milliárdok.

 

Bár 2019-ben ennél nagyobb volt a profit, azért a 2020-as eredmények miatt sem panaszkodhat Tiborcz István, pláne hogy az utolsó forintig az egészet ki is vette osztalék formájában.

Az Mfor.hu cikkéből kiderült, hogy míg a 2019-es 4,8 milliárd forint adózott eredmény után legutóbb 2,3 milliárd forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosnak, a 2020-as 1,2 milliárd forintos profitból 1,2 milliárd forint osztalékot hagytak jóvá a május 21-i közgyűlésen. Mindezt a cég beszámolója alapján tették közzé.

Ez az 1,2 milliárd forintos profit és osztalék csak a 2018-as szintnek felel meg, hiszen 2017-ben 4 milliárd forint, 2018-ban pedig csupán 1 milliárd forint jött össze, és osztalékot nem is vettek ki a cégből.

A cég maga mondja el, hogy szerencsére rájuk a járvány nem volt hatással:

Kijelentjük, hogy a felmérésünk és értékelésünk alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a beazonosított hatások nincsenek olyan jelentős vagy számottevően negatív hatással a Társaság rövid távú pénzügyi- és likviditási helyzetére, az eszközök mérlegben bemutatott értékelésére, valamint a Társaság ezen időszakon belüli üzleti működésére, amelyek lényegesen befolyásolnák, vagy lényegesen bizonytalanná tennék a Társaságnak a vállalkozás folytatására vonatkozó képességét, illetve annak a mérlegkészítés időpontjában való megítélését ugyanezen időszak tekintetében

– derül ki a cég beszámolójából. A BDPST Zrt. egyébként idén igen aktív volt, még a koronavírus-járvány ellenére is új céget alapítottak, a Dorottya Residences Zrt.-t.

Tetszenek már érteni, hogy miért prüszköl a Fidesz eleit Karácsony luxusadó javaslatától?

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: