Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magasabb átoltottság hiányában Magyarországon is negyedik hullámhoz vezethet a delta variáns terjedése – vélik az ATV híradónknak nyilatkozó szakemberek.

 

Falus András szerint a nyájimmunitás kialakulásához legalább 80 százalékos átoltottságra lenne szükség. Szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy a delta variáns gyorsabban fertőz és veszélyesebb a gyerekekre, mint a többi mutáns.

A szakemberek azonban óvatosságra intenek. A volt tisztifőorvos szerint a külföldi példákból az látszik, hogy gyorsabban terjed és a gyerekekre is sokkal veszélyesebb az indiai mutáns a vuhánihoz képest.

A tüneteiben úgy tűnik, hogy eltér a korábbi variánsoktól, tehát a szag és ízlelésnek az elvesztése nem annyira jellegzetes tünet, mint a korábbiakban, inkább egy ilyen náthás influenza szerű tünetekkel kezdődik ez a betegség – fogalmazott Falus Ferenc.

Falus András immunológus arra figyelmeztet: egy oltás nem elegendő ahhoz, hogy megakadályozzuk az indiai mutáns terjedését, kiemelte a chilei és az angol példát, ahol a magas átoltottság ellenére is újabb hullám alakult ki. A szakember szerint félő, hogy Magyarországon is kialakulhat egy negyedik hullám, ha nincs magasabb átoltottság.

Hozzátette azt is, hogy: nagyon nehéz felelősséggel bármit kijelenteni, szerintem az is felelőtlenség, meg kicsit előre elkiabált örömhír, hogy nem lesz. Az biztos, hogy az átoltottság jelentős – ugyanakkor immunológus szerint a nyájimmunitás eléréséhez két oltással számolva, nyolcvan százalékos átoltottságra lenne szükség.

Közben kiderült: csúszik a védettségi applikáció átalakítása. Gulyás Gergely korábban azt ígérte, hogy június 15-étől a digitális igazolvány tartalmazni fogja a vakcina típusát és mindkét oltás beadásának dátumát, azaz alkalmas lesz arra, hogy kiváltsa az európai uniós vakcinaútlevelet. Az RTL Klub azonban megtudta: a fejlesztést a tervezettnél később, csak június 30-án vezetik be.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: