illusztráció
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az elmúlt napokban folyamatosak voltak a hőség miatt kiadott figyelmeztetések, csütörtökre harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Úgy tűnik, most már látható a kánikula vége.

 

Délutántól megsokasodnak majd a felhők és egyre nagyobb eséllyel alakul ki zápor, zivatar – írja a Femcafe.hu.

A mai napon az eddigi napos időt már fátyolfelhők is zavarják majd, délutántól pedig egyre több lesz a felhő, ekkorra már jóval nagyobb eséllyel alakulhat ki zápor, zivatar.  A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül.

Estétől egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, nyugatira a légmozgás. Zivatarok mentén viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet ma 28 és 37 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a délután második felétől előbb a Nyugat-Dunántúlra érkezhetnek intenzív zivatarok – írja a metropol.hu.

Estefelé pedig a déli megyékben, a Dunántúl keleti részén, a főváros térségében és az Alföldön várható kiterjedt zivatartevékenység, heves kísérőjelenségekkel: erősen viharos vagy károkozó szélrohamok, nagy méretű jégeső, felhőszakadás-szerű csapadékhullás kísérheti az intenzív gócokat.

Az éjféli órákra a Tiszántúlra korlátozódhatnak a zivatarok.

A meteorológus arról is beszámolt, hogy az afrikai levegő rendkívül sok port hozott magával a Szaharából. A Balatonnál alig látszott a túlsó part, és az ég színe is kékről eleinte fehérre, majd egyre inkább szürkésre váltott.

A következő napokban jelentősen csökken a hőmérséklet és megerősödik az északnyugati szél a Balaton térségében is.

Balaton térségében is jelentős gondot okoz a csapadékhiány, amelyet a fronttal érkező néhány zivatar sem fog igazán csökkenteni – jegyezte meg a meteorológus.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: