Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„A Gyurcsány Show – Ne adjunk a bukott műsornak újabb esélyt” – hirdeti a Belvárosi Színház homlokzatán egy hatalmas épületháló, amelyen Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Jakab Péter látható.

A plakát kiadója a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, felelős kiadó és felelős szerkesztő Kubatov Gábor. Jön a kampány – már ha van olyan, hogy épp nem kampányüzemmódban mozognak a pártok –, az elmúlt évek gyakorlata alapján nem meglepő egy ilyen tartalmú plakát a kormánypárttól, amely Orbán Viktorral és Kocsis Mátéval az élen hetek óta „Gyurcsány a főnök”-özik.

A gigantikus méretű plakát Budapesten több helyen is feltűnt, de a Belvárosi Színház esetében több kérdés is felmerül. Reklámplakát – sem politikai, sem bármilyen kereskedelmi – ugyanis elvileg nem lehetne műemlék épületen, sem világörökségi, sem természetvédelmi területen.

A Belvárosi Színház műemléki védettséget élvező épület, műemléki jelentőségű terület határán áll, így több indoka is van annak, hogy miért nem lehetne semmilyen reklám az épületen a 2016 végén, az akkor még miniszterként a Miniszterelnökséget vezető Lázár János kezdeményezésére elfogadott településkép védelmére hivatkozó LXXIV. törvény alapján.

Csárdi Antal LMP-s képviselő arról ír Facebook oldalán, hogy illegálisan helyeztek el „ocsmány, ronda és hazug” plakátokat budapesti épületeken.

A Fidesz külön törvényt alkotott a településkép védelmében elvileg azért, hogy a városképet oda nem illő óriásplakátok ne csúfítsák el, amihez képest a csatlósszervezetei most egy műemlékre tettek fel egy, a kormány rendeletében meghatározott maximális méretnél háromszor nagyobb plakátot

– jegyzi meg Csárdi, aki mint a Belváros-Várnegyed, Palotanegyed és Belső-Ferencváros képviselője bejelentést tesz Sára Botond hivatalánál és felszólítja a kormányhivatal vezetőjét, hogy azonnal intézkedjen a plakátok leszedése ügyében, illetve szólítsa fel a kihelyezőket a törvénytelenség megszüntetésére.

A Telex cikkében azt írja, hogy a Fidesz gyurcsányozós óriásplakátja a Fővárosi Önkormányzat közelében lévő Belvárosi Színház homlokzatára is felkerült hétfőn. A színház műemléki védettséget élvező épület, műemléki jelentőségű terület határán áll


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: