Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jó hírnév megsértéséért, rágalmazásért jelentette fel Hadházy Ákos független, korában Fideszes, aztán LMP-s, most Momentumos parlamenti képviselőt Horváth Csaba zuglói polgármester.

Bocsánatkérés helyett kevélykedés és újabb hazugság volt Hadházy Ákos egykori fideszes képviselő válasza, ezért Zugló Önkormányzata megtette a feljelentést – írta csütörtök esti közleményében Horváth Csaba.

Hadházy, aki az ellenzéki előválasztáson is ringbe száll a zuglói jelöltségért, egy közelmúltban meghiúsult ingatlaneladás miatt keveredett konfliktusba a polgármesterrel. A független képviselő az Angol és az Egressy utca sarkán álló saroktelek eladása ügyében hívta fel a figyelmet a szerinte gyanús körülményekre, például hogy a korábbi árhoz képest olcsóbban akarták értékesíteni, hogy a vevő Tiborcz István üzlettársának cége, és hogy a környékbeliek inkább parkot akarnának a most üres telken. Horváth Csaba szívére vette Hadházy szavait, és már korábban is belengette a feljelentést.

Horváth szerint Hadházyt a képviselő állításával szemben nem azért jelentik fel, “mert azt javasolta, hogy ne adjuk el az említett telket a korábban becsültnél alacsonyabban Tiborczéknak”, bár szerinte ez is tele van csúsztatással, hiszen nem Tiborczék, hanem az Angolkert Lakópark Kft. tett ajánlatot a telekre, amit azért hirdettek meg olcsóbban, mert a korábbi magasabb áron évekig nem volt rá jelentkező.

A polgármester azt is nehezményezte, hogy Hadházy – egy újabb Facebook-bejegyzésben – szerinte magának tulajdonítja, hogy nem ment át a telekeladás a múlt heti bizottsági ülésen, és a keddi rendkívüli testületi ülésen sem. A kérdés nem is szerepelt a bizottság napirendjén, a rendkívüli ülést pedig határozatképtelenség miatt elhalasztották – írta Horváth.

„Ezt pontosan tudja Hadházy képviselő is, de úgy látszik a fideszes múltja kötelezi, hogy nem kér bocsánatot, amikor hazugságokkal téveszti meg nemcsak a saját, de az ellenzéki összefogás szimpatizánsait is ezzel bomlasztva az összefogást.

Teszi mindezt olyan bátran, hogy bebújik a mentelmi joga mögé. Ezzel is megtéveszti az embereket, hogy azt mondja, úgysem adhatják ki a mentelmi jogát. Az igazság ugyanis az, hogy a képviselők maguk kérhetik a mentelmi joguk felfüggesztését, hogy tisztázzák magukat” – olvasható Horváth Csaba közleményében, amihez csatoltak egy Hadházy nevében írt, mentelmi jogról lemondó nyilatkozatot is.

A polgármester szerint dokumentumok sora bizonyítja, hogy Hadházy valótlanságokat állít.

Hogy az ügyet mennyire komolyan veszi a polgármester, az is jelzi, hogy hivatala csütörtökön két közleményt is kiadott a sajtónak. Az elsőben még csak mentelmi jogáról való lemondásra szólította fel Hadházyt, a másodikban már a feljelentés megtörténtét jelentette be.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: