Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ujhelyi István, az MSZP európai képviselője ezzel a közleménnyel  kimaxolta a Fidesz beégetést. A baloldali politikus arról tájékoztat, tömören összefoglalva, hogy EU-nál sokat lobbizott, hogy jusson pénz a magyar egészségügyre, most pedig béna kacsa kormányunkat figyelmezteti, hogy talán pályázni kéne ezekre a forrásokra.

Az MSZP szerint a magyar egészségügy komoly európai uniós pénzekről maradhat le, amennyiben a kormány nem pályázik azokra – közölte Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Ujhelyi István, az EP közegészségügyi bizottságának tagja kifejtette, jelentős lobbimunka eredménye, hogy a következő hétéves uniós költségvetésben a korábbi forráskeret sokszorosa áll rendelkezésre egészségügyi programokra: az EU4Health-program büdzséje összesen mintegy 5,4 milliárd euró.

Ebből az összegből idén 311 millió euró válik elérhetővé, benne többek között mintegy 750 ezer eurónyi forrás kifejezetten mentálhigiénés programokra – tette hozzá.

A szocialista politikus ezzel összefüggésben aláhúzta, korábban egy saját javaslatot is kidolgozott „lélekvakcina” néven, amelynek egy részét a Fidesz-kormány is elfogadhatónak nevezett a napokban.

Ujhelyi István szerint kiemelten fontos lenne, hogy ne csak a többi tagállam érintett civilszervezetei, hatóságai és állami intézményei fogalmazzák meg elvárásaikat és javaslataikat, hanem Magyarország is.

Az MSZP EP-képviselője közölte, ez ügyben levélben fordult Kásler Miklós emberi erőforrások miniszteréhez, hogy tájékoztatást kérjen, milyen prioritásokat jelölt meg a magyar kormány az uniós egészségügyi program keretéből lehívható forrásokkal kapcsolatban, illetve miként kívánja bevonni ebbe a konzultációba a civil és szakmai szervezeteket.

Kell ennél több? Szerintem beégetés kimaxolva.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Ujhelyi milyen szinten égette be a béna kacsa kormányunkat, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbánék nem azzal törődnek, ami valójában fontos az embereknek.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: