Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely úgy látja: a kormányváltáshoz szélesíteni kell a változást akarók körét és meg kell nyerni a bizonytalan, a Fideszben csalódott választókat.

 

„A NER olyan ágazatokban van jelen, amelyek a folyamatos közpénz-csapok nélkül nem versenyképesek” – jelentette ki a Népszavának a miniszterelnök-jelölt, de hozzátette: ő majd elzárja a pénzcsapokat.

„Ha a csapok elzárulnak, meglátják, sokan lesznek, akik hirtelen őszinteségi rohamot kapnak a kihallgatásokon. Látom, hogy megy ez, mióta miniszterelnök-jelölt lettem sok „barátom” lett” – állítja Karácsony Gergely.

Szerinte a rendszerváltás legnagyobb hibája volt, hogy nem tartottak népszavazást az akkori alkotmányos rend megerősítéséről. Mint mondja: a mostani Alaptörvény nem legitim, ezért ha miniszterelnök lesz, nem fogok rá felesküdni.

„De mi nem lehetünk Orbánabbak Orbánnál, nem mondhatjuk azt, hogy majd egyszerű többséggel alkotmányozunk, mert akkor nincs különbség, ez így nem megy. Van egy sor javaslatunk, kidolgozott tervünk, amely megoldást kínál arra, hogyan tudjuk kiszabadítani a parlamentet a NER kétharmados gúzsából, ugyanakkor az új Alkotmányt nem akarnám siettetni”– mondta a lapnak.

Karácsony kijelentette: ő főpolgármester is, és nem csak miniszterelnök-jelölt. Szerinte 2019-ben az első nagypolitikai kérdés az volt, miként viszonyuljon Budapest az atlétikai világbajnoksághoz és a stadionépítéshez. Ő megállapodást szorgalmazott, amiben a Diákváros és az egészségügyi fejlesztések voltak a kritériumok ahhoz, hogy „a kormány is megkapja, ami neki fontos.”

„Csakhogy a kabinet azóta többszörösen megszegte a megállapodást” – közölte Karácsony Gergely az interjúban.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: