Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb lehallgatási ügy: Mesterházy Attila Varga Judittal és az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójával is beszélne. A szocialista politikus szerint nagyon nagy botrányról van szó, és az Európai Unióban is felmerült, hogy foglalkozni kell az üggyel.

Idén tavasszal a Pegasus kémszoftverrel figyelték meg Páva Zoltánt, az ellenzéket nyíltan támogató Ezalenyeg.hu nevű hírportált üzemeltetőjét – derült ki a Direkt36 cikkéből. Mesterházy Attila ennek kapcsán elmondta, hogy pénteken találkozik az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójával, és Varga Juditot is megkereste ez ügyben.

Egy újabb emberről derült ki, hogy megfigyelték Pegasussal, ráadásul idén tavasszal. Páva Zoltán kötődik a baloldalhoz, most pedig a közéleti újságírással foglalkozik – magyarázta az ügy kapcsán Mesterházy Attila az ATV Startban.

A politikus azt is elmondta, hogy nemzetbiztonsági okból lehet csak lehallgatni akár országgyűlési képviselőt, akár újságírót. Az MSZP-s képviselő szerint azt ma már senki nem vonja kétségbe, hogy a kormánynak van ilyen szoftvere, ezt implicit módon be is ismerték.

Mesterházy azt is elárulta, hogy pénteken találkozik az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójával, hiszen ők felügyelik azon szervek nagy részét, amelyek végezhetnek ilyen típusú megfigyelést.

A külügyi bizottság tagjaként nemzetbiztonsági átvilágításon esett át, ezért elméletileg minden ilyen típusú államtitkot megismerhet – mondta arra a kérdésre, hogy milyen válaszokat vár. Varga Judittól is kért időpontot, de még nem kapott választ a megkeresésre.

Szerinte ez egy nagyon nagy botrány, az Európai Unióban is felmerült, hogy foglalkozni kell vele.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: