Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Épphogy beköltöztek Orbán Ráhelék a marbellai otthonukba máris végelszámolás alá került Tiborcz István cége az ELIOS Zrt. A cég egyes pályázatai esetében a közbeszerzési csalás, és esetenként a szervezett bűnözés gyanúja is felmerült.

Végelszámolás alá került néhány napja, szeptember 28-án a korábban Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnnak a résztulajdonában lévő Elios Zrt. – értesült a hírről az RTL Híradó.

A friss fejlemény miatt az alábbiakban, az időrendet is betartva a szabadpecs.hu összefoglalta a közelmúlt kapcsolódó híreit.

2021. szeptember 1.: az EU Bírósága kimondja, hogy nyilvánosságra hozható az OLAF, az EU Csalás Elleni Hivatala által készített akta a magyar Elios nevű cégről. Az uniós törvényszék ítélete megsemmisíti az OLAF elutasító határozatát. A döntést azzal indokolták, hogy mivel a magyar hatóságok már lezárták e jelentéssel kapcsolatban a nemzeti vizsgálatokat, a vizsgálatok védelmének célja nem igazolja többé a kért dokumentumhoz való hozzáférés megtagadását.

Az OLAF 2017 decemberében lezárta az Elios által Magyarországon, uniós pénzügyi hozzájárulással megvalósított közvilágítási projektekre vonatkozó vizsgálatot, és küldte el jelentését a magyar hatóságoknak, a meghozandó intézkedésekre vonatkozó ajánlásokkal együtt. A magyar rendőrség azonban 2018. november 6-án megszüntette a nyomozást, bűncselekmény hiányában.

2019-ben aztán, az Eleven Gyál, egy gyáli civil csoport azt állította, hogy a település egyes helyein az Elios által telepített közvilágítás nagyon rossz minőségű. A civilek a TASZ, a Társaság a Szabadságjogokért segítségével az OLAF-ot felügyelő Európai Bizottságtól kérték a jelentés kiadását.

Az viszont megtagadta a hozzáférést, mondván, a jelentéseket kizárólag az érintett országok hatóságai számára kell kiadniuk, így hát azok maguk dönthetik el, hogy nyilvánosságra hozzák-e a dokumentumokat, vagy sem. Ekkor és emiatt fordult az uniós bírósághoz a jelentéshez hozzáférést kérő Eleven Gyál. És ennek az eredménye az, hogy szeptember 1-jén a bíróság úgy döntött hozzáférést kell adni az Elios-aktákhoz.

2021. szeptember 24: egy újságban, a Blikkben megjelenik, hogy Orbán Viktor legidősebb gyermeke, Orbán Ráhel és családja a spanyolországi Marbellára költözik.

2021. október 4.: kiderül, hogy pár nappal a marbella-i hír után, 2021. szeptember 28-án végelszámolás alá került a korábban Orbán Viktor vejének, Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak a résztulajdonában is lévő Elios Zrt. Ezzel gyakorlatilag eltüntetik a nyomokat, hogy be lehessen hajtani a lopott szajrét.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: