Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV-ben ízekre szedte Orbán Viktor oktatáspolitikáját

Ahogy arról már beszámoltunk, a hvg.hu szerint egy főigazgatóval bővült a Fudan Hungary Egyetem Alapítvány gárdája. Hiller István szerint példa nélküli a főigazgatói kinevezés, más magyar felsőoktatási intézményben ugyanis ilyen nincsen, és az is „elég furcsa”, hogy egyetem, hallgatók, professzorok még nincsenek, de főigazgató már van.

Az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Start című műsorában  elmondta, hogy az alapítványi kiszervezést nem tartják a felsőoktatási színvonalemelés megfelelő eszközének, sokkal inkább a hatalomátmentés egy látható kísérletnek.

Azzal kapcsolatban, hogy a kínai után egy dél-koreai egyetem Magyarországra érkezéséről is szó van, úgy vélekedett: ez lehet jó és lehet rossz hír is. Elmondta ugyanis, hogy a dél-koreai oktatás színvonala jó, de az, hogy „egy dél-koreai egyetem”, nem mond semmit, ugyanis intézmény és intézmény között is van különbség, ezért látni kellene a konstrukciót.

Hiller szerint a nagy keleti nyitás lassan már nyugati zárást jelent, és nehezményezte azt is, hogy ezek tandíjas egyetemek, és nem a magyar hallgatói piac számára hozzák létre őket. A képviselő szerint az országnak a magyar felsőoktatás emelésében kellene gondolkodni, de az, amit az elmúlt években látnak, az nem ebbe az irányba visz.

„Ez az elit képzésen belül elit képzés, ami nem a magyar hallgatók képzésének a színvonalát emeli” – fogalmazott. De problémásnak tartja azt is, hogy a Fudan a magyar felsőoktatás tényleges javát szolgáló Diákváros kárára épülne meg, annak ellenére, hogy a kormány és a főváros már korábban megállapodott a projektről.

A képviselő a Fudanról szóló népszavazást vagy még az országgyűlési választások előtt, vagy legkésőbb azzal egy időben tartaná meg, az ügy ugyanis véleménye szerint befolyásolhatja magát a választást is, ezért számára így tűnik logikusnak.

A pedagógus szakszervezetek és a kormány közötti tárgyalások kapcsán elmondta: a pedagógusoknak igazuk van, és nem radikális a követelésük. Szerinte reális elvárás lenne, hogy a minimálbérhez kössék a kezdő pedagógusok bérét. „Ha kormányváltás lesz, a pedagógusok bízhatnak abban, hogy az első követelésük megvalósul” – jelentette ki Hiller.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: