Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, a Fidesz egy saláta törvényben olyan módosítást fogadott el, ami kvázi legitimálja az ukrajnai voksturizmust. Az MSZP bejelentette, hogy alkotmánybírósághoz fordulnak.

Az MSZP parlamenti frakciója kezdeményezi, hogy a demokrata választási szövetség országgyűlési képviselői forduljanak az Alkotmánybírósághoz, hogy a testület vizsgálja felül a fiktív lakóhelyek létesítését legalizáló törvényt.

A Fidesz által elfogadott törvény mindezt úgy teszi lehetővé, hogy megváltoztatja a lakóhely fogalmát, eszerint a jövőben nem kell ténylegesen az adott címen élnie annak, aki lakóhelyet létesít.

Ez a törvényi lehetőség szélesre tárja a kaput az olyan – akár tömeges – választási csalások előtt, amikor valakik tényleges ottélés nélkül csak azért létesítenek fiktív lakcímet, hogy az adott körzetben befolyásolják a választás eredményét. Az ilyen visszaéléseket eddig a törvény szankcionálta, ezt az ukrán voksturizmus kapcsán született több, elmarasztaló bírósági ítélet is bizonyítja.

Az elfogadott törvény ezen túlmenően legalizálhatja például a családi otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatos visszaéléseket (CSOK), ha Varga Judit igazságügyi miniszterhez hasonlóan olyan ingatlanokra – például nyaralókra – is igénybe veszik az otthonteremtési támogatást, ahol nem életvitelszerűen élnek.

A Fidesz-KDNP az elfogadott törvénnyel most olyasmiket engedélyez, amik eddig bűncselekménynek számítottak. Az MSZP szerint ez gyengíti Magyarországon a jogbiztonságot, veszélyezteti a választások tisztaságát és egyéb súlyos visszaélésekre is lehetőséget ad.

Ezért szükségesnek tartja, hogy a demokrata választási szövetség pártjainak országgyűlési képviselői kezdeményezzék a kifogásolt rendelkezések Alkotmánybíróság által történő megsemmisítését.- írja Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, frakcióvezetője a közleményében.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: