Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Advent második vasárnapján a kivándorolt családokért emelte fel szavát Ujhelyi István, az MSZP európai képviselője.

„Advent második vasárnapja van, remélhetően egyre több család kucorodik össze ilyenkor és tölti meghitten, együtt az ünnepnapokat. Sajnos a saját környezetemben is ismerek olyan családot, amely ilyenkor sem tud együtt lenni: van, ahol a kormányzati gyűlöletpolitika szakította szét a rokonságot, máshol külföldön élnek a fiatalok és anyagi okokból vagy épp a járványkorlátozások miatt szűkösebbek a hazautazási lehetőségek” – kezdi szerkeszőségünkhöz eljuttatott szokásos vasárnapi nyílt levelét Ujhelyi István.

Az EP képviselő szerint a kivándorlás továbbra is az egyik legnagyobb jelenkori tragédiája Magyarországnak, mondhatni „egy újgenerációs Trianon”.

Ujhelyi szerint a problémát a Fidesz is érzékeli, azonban eddig csak sikertelen próbálkozásaik voltak arra, hogy hazacsábítsák a fiatalokat:

„Még Kövér László is arról beszélt legutóbb egy vidéki fórumán, hogy az elmúlt harminc évben 25 millió munkavállaló távozott Kelet-Közép Európából nyugatra, ez pedig legalább ezermilliárd eurójába kerül az érintett országoknak; ezért „növelni kell a szülőföld megtartó erejét”.

Az EP képviselő úgy látja, ennek ellenére valódi lépésekre nem szánja el magát a kormány, ami odáig vezetett, hogy a Závercz Research idei kutatása szerint minden ötödik magyar fiatal azt tervezi, hogy külföldre költözik.

 

Ujhelyi emlékeztetett, Orbán Viktor 2012-ben azt mondta: ha a következő választáson kapnak még négy évre lehetőséget, „akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, ahova mindenki haza akar jönni.”

„Ehhez képest Orbán Viktornak és maffiacsapatának mindössze annyit sikerült elérnie a megkapott felhatalmazással, hogy még a saját lánya és veje is Spanyolországba költözött” – tette hozzá.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: