Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az oroszok felrobbantották a kijevi hőerőművet. Vitalij Klicsko jelentette  be a kijevi hőerőmű megsemmisülését.

A város polgármestere korábban már jelezte, hogy robbanásokat jelentettek egy Kijev észak részén fekvő erőműből. Klicsko „túlzás nélkül fenyegetőnek” értékelte a helyzetet és megjegyezte, hogy az éjszaka „nagyon nehéz lesz” Kijevben.

Közben az nyugati lapok azt írják, hogy egyáltalán nem kizárt, hogy Vlagyimir Putyin nagy teljesítményű termobarikus fegyverekhez folyamodik – amelyet „minden bomba atyjának” neveznek –, miközben az ukránok ellenállnak a Kijev feletti irányításra tett kísérleteinek.

A termobár fegyverek – más néven vákuumbombák – nagy teljesítményű robbanóanyagok. A valaha kifejlesztett legerősebb nem nukleáris fegyverek közé tartoznak.

Az ukrán védelmi minisztériumtól délután kapott tájékoztatás szerint pénteken több mint ezer orosz katona vesztette életét a harcokban.

“Ez nagy szám. És ha a harci cselekmények ilyen ütemben folytatódnak az egész országban, akkor az Oroszországi Föderáció veszteségei csak növekedni fognak”- hangoztatta. Arról nincsenek adatok, hogy mekkora lehet az ukrán veszteség.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: