Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ukrán védelmi miniszterhelyettes, Hanna Majlar a Facebookon osztotta meg, hogy információik szerint eddig a háború első három napjában milyen veszteségeket szenvedtek a támadó orosz alakulatok. Az ukrán tájékoztatás hangsúlyozza, hogy az adatok tájékoztató jellegűek és nem feltétlenül tű pontosak- derül ki az Azonnali.hu összeállításából. 

 

Az ukrán védelmi miniszterhelyettes, Hanna Majlar a Facebookon osztotta meg, hogy információik szerint eddig a háború első három napjában, 24-26-ig 4300 orosz katona halt meg, az oroszok mindemellett még 27 repülőt, 26 helikoptert, 146 tankot, 706 harci járművet, 49 ágyút, egy Buk légvédelmi rakétarendszert, négy Grad rakéta-sorozatvető rendszert és további 100 egyéb járműt, tartályhajót, drónt és hajót vesztettek.

A számok persze, mint ő is kiemelte, pontatlanok lehetnek, mert a katonai vezetők elsősorban a harcok vezetésére koncentrálnak, amik a legtöbb esetben alaposan el is húzódnak.

A brit hírszerzés viszonylag friss jelentése szerint az ukrán hadsereg második napja dolgozik azon, hogy kisöpörjék a városból az orosz irreguláris erők maradványait. A kijevi harcok most kisebb intenzitásúak.

Az oroszok a Kijevtől északra fekvő Csernyihivben is sokkal keményebb ellenállásba ütköztek, mint gondolták, úgyhogy inkább megkerülik a területet, hogy Kijev ellen vonulhassanak. Harkovnál éjszaka kőkemény rakétatüzérségi harc bontakozott ki. A jelentés szerint az oroszok változatlanul több irányból nyomulnak befelé Ukrajnába, demindenhol kemény ellenállással találkoznak.

A BBC szakértője szerint az oroszok kénytelenek voltak taktikát váltani. Paul Adams szerint az eredeti elképzelés az lehetett, hogy gyorsan betörnek az országba, elfoglalják Kijevet és leváltják a kormányt, azonban – bár Csernyihiv esetében úgy tűnik, pont lemondtak róla – most már meg kell próbálniuk elfoglalni a nagyvárosokat is, hogy az ellátási útvonalaikat biztosíthassák.

Egy ukrán tábornok, Borisz Kremenecki még február 26-án, szombaton azt mondta a washingtoni ukrán nagykövetségen, hogy körülbelül 200 orosz katonát fogtak el, akik közül néhányan mindössze 19 évesek voltak, semmiféle kiképzést nem kaptak, és rosszul voltak felszerelve.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: