Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Unió, válaszul Ukrajna orosz megtámadására, lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt, és betiltja az Unió területén a Kreml propagandagépezetét, továbbá támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat – jelentette be Ursula Von der Leyen az Európai Bizottság elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Történelme során először, az Európai Unió fegyvereket vásárol egy támadás alatt álló, nem uniós tagország részére – közölte Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság 450 millió euróból vásárolna fegyvereket Ukrajna megsegítésére, és további 50 millió eurót költene gyógyszer-segélyre. Az Európai Bizottság elnöke elmondta:

lezárják az EU légterét az orosz tulajdonú, Oroszországban bejegyzett repülőgépek előtt, és „az orosz oligarchák magángépei előtt.”

Az első európai államok tegnap döntöttek így, köztük Románia, Nagy-Britannia, Bulgária, Lengyelország és Csehország határozott arról, hogy lezárja légterét az orosz repülőgépek előtt.

Az unió lépéseket tesz annak érdekében, hogy „az Európában terjedő, mérgező és káros félretájékoztatást betiltsa.” Ennek érdekében az orosz állami tulajdonú Russia Today, valamint a Sputnik működését megtiltja az EU területén.

Az Európai Unió szankciókkal sújtja Fehéroroszországot is „a háború másik aggresszorát.”

Az Európai Bizottság elnökének bejelentése szerint az Európai Unió vasárnap új szankciók bevezetéséről döntött Fehéroroszországgal szemben azzal, hogy megtiltja a „legfontosabb gazdasági ágazatok” exportját a minszki rezsimnek, amely „bűnrészes” az ukrajnai orosz invázióban. Hozzátette: a szénhidrogén-, a dohány-, a cement-, a vas- és az acélágazat a célpont.

Mindezek az intézkedések kiegészítik azt az erős csomagot, amelyet tegnap mutatott be a Bizottság. A csomag értelmében a fontos orosz bankok kikerülnek a SWIFT-rendszerből. Ezenkívül az unió betiltja az orosz jegybank tranzakcióit, és befagyasztja pénzügyi eszközeit, hogy megakadályozzák „Putyin háborújának finanszírozását.”

Ursula von der Leyen a háború elől menekülőknek azt üzente: az Európai Unió tárt karokkal várja őket.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: