Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden hazáját szerető vezető azon dolgozik, hogy megszabaduljon valahogy az orosz gázfüggőségtől, mert ezen keresztül országa zsarolható Putyin által. Azonban vagy egy, a mi Viktorunk, aki meg azon, hogy törleszkedjen egy zsarnokhoz.

Azonnal lépéseket kell tenni Európa orosz energiafüggőségének enyhítésére és ezzel egyidejűleg szintén azonnal mérsékelni kell az európai energiaárakat – mondja Spanyolország miniszterelnöke, aki egyszersmind olyan módszert is ajánl, amivel nagy lépést lehet tenni e két, eddig látszólag egymásnak ellentmondó cél egyszerre elérhetősége felé.

Pedro Sánchez, Spanyolország szociáldemokrata miniszterelnöke szerint az európai vezetőknek lépéseket kell tenniük az energiaárak leszorítására, hogy Európa ne váljon Vlagyimir Putyin túszává,  és hogy mérsékeljék azokat a gazdasági károkat, amelyeket az Ukrajna ellen indított orosz invázió okoz – írja Financial Times összefoglalva Sánchez interjúját, amit a brit üzleti lapnak adott

Sánchez azt is leszögezte hogy Moszkva már az elmúlt év második felében is magasan tartotta a gáz árát azzal, hogy visszafogta a kínálatot, amivel Európa Putyin túszává vált.

A spanyol kormányfő szerint a megoldás részben az orosz energiafüggőség gyors csökkentése, részben az árszabályozás hozzáigazítása az új helyzethez. Spanyolország különösen kiszolgáltatott az áram drágulásának, ugyanis a háztartások harmada a szabadpiacon, azonnali szállítású áram árához között tarifa alapján fizet a villamos energiáért. Ezért a számlákon már hónapok óta igen magas összegek szerepelnek.

Az mindenesetre bizakodásra ad okot, hogy Algéria, amely a 10. legnagyobb gáztermelő a világon (és amely 2021-ben az export LNG-jének a nagy részét az európai piacokra irányította, és így az EU Top5-be is beletartozik) a spanyoloktól függetlenül jelezte: kész növelni a földgáz és az LNG-exportját is.

Szakértők szerint kis erőfeszítéssel 22 milliárd köbméterről 32 milliárdra növelhető a közvetlen algériai-spanyol vezeték, a Medgaz kapacitása is.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: