Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Oroszország felfüggesztette a Jamal-szerződés alapján Lengyelországba irányuló gázszállításokat – írja nem hivatalos forrásra hivatkozva a lengyel Onet. A cikket a Portfilo szemlézte, de azóta hivatalosan is megerősítetté vált. Az intézkedés április 27-től, reggel 8 órától van érvényben.

A lap értesülései szerint a lengyel klímavédelmi minisztériumban válságstáb ülésezett. Orosz részről egyelőre nincs bejelentés arról, hogy ezzel teljesül-e a Vlagyimir Putyin által nemrég belengetett ultimátum.

A gázszállítás jelentős csökkentéséről, majd mai felfüggesztéséről szóló információkat az Onet-nek állítólag nem hivatalosan megerősítették kormányzati források és a Lengyel Olaj- és Gázipari Vállalat (PGNiG) is.

A hír szerint az oroszok nem tájékoztatták a lengyel felet a szállítások felfüggesztésének okairól.

Múlt pénteken járt le az orosz valutában történő fizetés határideje. A PGNiG és a Gaz-System gázszállító vállalat pénteken közölte, hogy a lengyel fogyasztóknak szánt gázszállítások eddig a megrendelésnek megfelelően történtek.

A hivatalos megerősítés a lengyel állami gázcég, a PGNiG részéről érkezett meg először, a vállalat bejelentette, hogy

a Jamal-szerződés szerinti gázt Oroszország szerda reggel 8 órától már nem küldi.
A közlemény ugyanakkor hozzáteszi, hogy igyekszik helyreállítani a gázszállítást, amely viszont az orosz fél részéről szerződésszegés miatt áll, így kártérítési igénye lesz Lengyelországnak.

Egyelőre nem világos, hogy a lengyelek eddig mennyi gázt vettek direktben az oroszokból a Jamál-szerződés keretében, amelyet most állítólag felfüggesztettek az oroszok a rubelben való elszámolási vita miatt.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: