Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A kár a másfél milliárdot is meghaladhatja az az összeg, amit a paksi önkormányzat követel az atomerőmű új blokkjait kivitelező Roszatom leányvállalatától, az ASE AO-tól. A Telex által bemutatott bírósági dokumentum szerint a városvezetés azért indított jogi eljárást, mert az orosz cég szabálytalanul csökkenthette az adóalapját, így az elmúlt években jóval kevesebb helyi iparűzési adó folyt be a városhoz.

A cikk szerint a Roszatom fióktelepe 2017-ben az anyagi jellegű ráfordításait is levonta az adóalapjából, ami csak ebben az évben több mint 14,6 milliárd forintot jelentett. Így 30,1 milliárdos árbevétel mellett csak 15,4 milliárd után kellett iparűzési adót fizetnie.

A paksi jegyző szerint a Roszatom fióktelepének 293 millió forintnyi iparűzési adót kell befizetnie, valamint kiszabott rá 146 millió forint adóbírságot és 12,3 millió késedelmi pótlékot. Mivel ez csak a 2017-es évre vonatkozik, a lap becslése szerint a teljes adóhiány akár a 1,5 milliárd forintot is elérheti.

A cég vitatta a paksi önkormányzat követeléseit, ezért közigazgatási eljárásban fellebbezett a határozat ellen a kormányhivatalnál. De mivel a kormányhivatal az önkormányzatnak adott igazat, a Pécsi Törvényszék elé került az ügy, aminek az ítélete ellen a Roszatom a legfelsőbb bíróságnál fellebbezett. Idén májusban a Kúria új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: