Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szankciók miatt több gyár is kivonult Oroszországból, így újraélesztik a legendás Moszkvics márkát az oroszok egy a Renault-tól átvett gyárban

Az oroszok újra gyártani kezdik a Moszkvicsot, ezzel újabb szintre ért az ország autóipara. A két évtizeddel ezelőtt megszűnt márka a moszkvai, volt Renault gyárban indítja újra az összeszerelést, valószínűleg kínai autók átemblémázásával.

Moszkva polgármestere, Sergei Sobyanin jelentette be csütörtökön, hogy a szovjet korból ismert Moszkvics márka valóban visszatér. Decemberben kezdődik meg a gyártás a Renault moszkvai Avtoframos gyárában, amelyet Moscow Automobile Factory Moskvich névre kereszteltek át az oroszok.

A gyárban május óta semmi sem történt, a Renault kivonulása óta lényegében üresen áll, így érthető, ha használni szeretnék a kapacitását a moszkvaiak, ám ehhez állami segítségre is szükségük lesz. Emellett a Kamaz is beszállt a bizniszbe, 5 milliárd rubellel tolta meg a Renault üzem Moszkvics gyárrá átépítését.

A Moszkvics, avagy helyi írásmód szerint „Москвич” egyébként moszkvai lakost jelent, az autómárka pedig nagyjából 20 éve tűnt el a süllyesztőben, amikor még mindig a negyedik generációs Moszkvicsokat gyártották a ’80-as években fejlesztett műszaki alapokon.

Egyes pletykák szerint ugyanezt az utat tervezi folytatni a gyár, ám ez valószínűleg tévedés, hiszen júliusban egy szedán és három SUV modell látott napvilágot, amelyet ezen a néven kívántak árusítani az oroszok.

Nincs viszont új a nap alatt, nem rántottak elő a semmiből négy új autót a mérnökeik. Helyette egyszerűen átemblémázott kínai autókról van szó, amelyeket eredetileg a JAC Motors, avagy más néven az Anhui Jianghuai Automobile Co., Ltd. gyárt a saját országa belpiacára.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: