Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, miután részben Orbán hátba szúrásának köszönhetően eldőlt, hogy nem Manfred Weber lesz az EU következő vezetője, Frans Timmermans, Orbán európai  ősellenfele lett az első számú potenciális jelölt.  Orbán a hír óta nagyon rottyon van és egy ideges levelet írt a Néppártnak.

A Politico hozta nyilvánosságra azt a levelet, amit Orbán Viktor címzett vasárnap Joseph Daulnak, az Európai Néppárt elnökének, azok után, hogy megtudta: a francia és a német küldöttség az oszakai G20 találkozón megállapodott, és a szocialista csúcsjelölt Frans Timmermanst támogatják az Európai Bizottság élére a néppárti Manfred Weber helyett.

Orbán vagy annyira naív, hogy azt gondolja, Daul – aki nem csak néppárti, elnök, de még francia is – vagy nem tud az egyezségről, vagy ami valószínűbb, tudatosan került nyilvánosságra a levél, ami azt hivatott demonstrálni, hogy Orbán most világ és főleg Magyarország előtt megmondja előre:Baj lesz ebből.

Ehhez képest a levél mindenesetre kifejezetten kétségbeesett hangulatban íródott; így rögtön azzal kezdődik, hogy „tisztában vagyok vele, hogy fel vagyunk függesztve (!!!!), és nem szólhatunk bele a Néppárt politikájába”.

De mint megtudtam, a németek és a franciák (Önök) leosztották egymás között a fontos európai pozíciókat, és e szerint Timmermans lesz a bizottsági elnök, ami nagyon rossz lenne nekünk (Önöknek), és nagyon súlyos, mondhatni történelmi hiba a pártcsalád részéről.

„Ez azt jelentené, hogy a Néppárt, amely megnyerte a választást, átengedi a legfontosabb pozíciót egy másik párt részére” – írja Orbán, utalva egy ún. kompromisszumra, ami a jelek szerint a francia-német-konzervatív-liberális tengelyen született meg.

A magyar miniszterelnök szerint egy ilyen megállapodás „megalázó” lenne, méghozzá két oldalról is: aláásná az egész közösség (mármint az Európai Unió) tekintélyét a nemzetközi politikában, nembeszélve az Európai Néppárt szavazóiról, akik most felháborodhatnak, hogy hiába győztek, nem az ő csúcsjelöltjük lesz a Bizottság elnöke. (Orbán ezen a ponton „legnagyobb riválisként” hivatkozik azokra a szocialistákra, akikkel a Néppárt eddig is, és ezután is koalícióban készül tovább politizálni az Európai Parlamentben.)

A magyar miniszterelnök ezután töredelmesen arra kéri az elnököt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ez a rút helyzet ne állhasson elő.

A levél azért is figyelemreméltó, mert a néhány hét alatt a megváltozott helyzetben Orbán közvetve egy olyan jelölt mellett kardoskodik, akiről eddig azt hangoztatta, hogy alkalmatlan (Manfred Weber), akit a kormány hivatalosan sem támogat, aki a Fidesz médiája szerint nyomorult és nyálkás, és aki ráadásul vérig sértette már nem egyszer a magyarokat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here