Impresszum

Helló. Hír Hugó vagyok.

 

Elmúltam harminc, de még nem vagyok negyven. Manapság már ez is valami. Magyarországon élek. Élek… próbálkozom.  Dolgozok.  Majdhogynem minden melót elvállalok.  Egyről kettőre? Inkább egyről mínusz kettőre. De Te ezt érted.

Szeretek dolgozni. Megcsinálom a melót tisztességgel. A szakmámban képzem magam. S hogy ez mire elég? Hm.

Az első fizetés. Az ember életében nagy dolog, az enyémben is az volt. Nagyot dobott az életszínvonalamon. Kajáltam egyet a Mekiben, vettem egy-két cuccot. Ennek 15 éve. Lakom valahol. Eszem valamit. Megnézek valamit. Fekszem. Jó hétvégém van, nem dolgozok. Csodás 15 év volt ez. Évről évre egyre többet…csak épp az életszínvonalam nem nőt. Azért kellet  többet, hogy legalább tartsam magam egy szinten.  Na, még tehenet is napjában csak egyszer fejik meg… mondta nagyapám.

Hogy egyedül vagyok-e? Ugyan. Panaszkodunk-e? Ha-ha. Gondoskodnak róla, hogy ne legyen rá időnk.

Vakargattam a fejem. Ez így nem lesz jó. De mi tévő legyek? A Youtubon egyre többet kattintottam a  Mounika show,  HeRbY és Dancsó csodás videóiról politikára. Régire és újra. Te, hogy ezek miről beszélnek? Nyomják a mantrát, csak arról nem beszélnek, hogyan nem fogok megrohadni a munkahelyem egy péntek este?

Aztán az egyik párt, igazából mindegy, hogy melyik elkezdet pár éve arról beszélni, hogy Magyarországon alacsonyak a fizetések és fizetésemelés kell. Mondtam magamba na végre. Erre meg a média, szinte egyként, hogy hülyék….  Nem lehet és a nemzet gazdaság meg a cégek, na azok ezt nem tudják megcsinálni és különben is populista, demagóg és …. bezártam a böngészőt.

Hát hülye vagyok a politikához. Ccccc. Ez a sör is meleg. Jól állunk. Te nézd már, ez meg helikopterezik a f@szával…erre meg miért nem írják, hogy hülye… címoldalon van.

Hm. Ez érdekes. Hogyan működik ez média? Elkezdet érdekelni. Szeretem volna megérteni, hogy miért ez lesz hír és az én életem gondjai miért nem érdekesek. Ohh médiatrendek… okos főszerkesztő magyaráz, hogy az embereket egyre kevésbé érdekli… blabla. Zakót vett fel, biztos így van, ha ő mondja.

Miért nem az emberek gondjairól beszél a média? Jaj. Angolul van. Mindegy megnézem. Gyakorlom az angolt. Ohhh ez nagyon USA english… hu de magyaráz…. és meg kell nézni a média tulajdonosait. Az egyik legnagyobb média tulajdonos, tulajdonos három bankban is, van neki érdekeltsége mezőgazdaságban is. Szerinted az Ő médiái fognak olyan politikai törekvésnek teret adni, mely nem a bankok érdekeit nézi, hanem az emberekét? Értsd meg a média vagy az oligarchák kezében van vagy a pártokéban.  90 százalékban igaz.

Az oligarchamédia nem az emberek érdekei szerint fog tematizálni, hanem a tulajdonos üzleti érdekei szerint. Ezek ma a legnézettebb és legolvasottabb médiák. Ezek az oligarchák azokat a politikusokat és pártokat emelik meg, akik az Ő érdekükben politizálnak. S te ebben hol vagy? Sehol. Le vagy szarva.

Szar dolog az USÁ-ban élni. De mi a helyzet itthon? Opciós szerződések, A oligarcha, aki érdekelt volt az egyik bankban eladta B oligarchának Magyarország legolvasottabb  hírportálját? Egyik napról a másikra egy osztrák oligarcha eladja egy magyar oligarchának Magyarország legnagyobb napilapját? Az meg másnap bezárja? Több mint, 250 médiumot birtokol egy üzletember? Ohh… az ellenzéki média is különböző oligarchák kezében van? Az meg ennek a pártnak a hírportálja? Az az oligarcha beállt egy másik párt mögé? Vajon beszéltek-e ti rólunk? Vajon beszéltek-e ti igazat?

A propaganda akkor is propaganda, ha nem politikai, hanem gazdasági érdek húzódik mögötte.

Ha semelyik média nem mutatja be a híreket az Én, a Ti, a Mi érdekünkbe. Akkor nekünk kell megtenni. ” Akkor van a népnek szava, ha van lapja.”

Hát ez vagyok én, Hír Hugó.

Nem az oligarchamédia tematikája szerint próbálom bemutatni a híreket. Nekem nem a milliárdosok érdekeinek fontos téma az irányadó. Jó, nem is vagyok egy hírportál. Az oligarchamédia jól fizetett 50-100 fős légkondis irodában csücsülő szerkesztőségeivel nyilván nem is tudok versenyezni egyedül.

Egy vélemény blog vagyok. Az Én, a Te, a Mi véleményünk blogja.  Csak közvetlen forrásból dolgozok. Egy riportból nem a lényegtelent, hanem a lényegest kiemelni. Egy közleményt nem szét trollkodni,  hanem bemutatni. Nálam a hős nem primkó, hanem aki igazat szól és értünk beszél.

Induljunk el.  Gyere velem. Együtt tudunk változtatni.

Mit csinálj?

1.) Kövesbe Facebookon.

2.) Oszd meg a posztokat, a profilodon csoportokba. Az igazság veled terjed. Ha csak 500 ismerősöd van és már 10 vagyunk, az pont 5000 emberrel több, akit elérhet egy propaganda menetes szó.

3.) Valaki értünk szolt? Megmondanád a véleményed? Találtál valamit a neten? Küld el nekem! Attól vagyok hiteles, hogy itt a Te véleményed számít.  [email protected]

4.) Nyilván jönnek majd trollok. Hemzseg az internet a az irodákban csücsülő kommentelgetőktöl.  A Trollketrecben ők is nyomhatják.  De ne feled, a trollok éhen halnak ha nem eteted őket. Tilos a trollketrecben komolyan venni őket, mert akkor téged falnak fel.

 

Mindenkinek kellemes felocsúdást!

Hír Hugó

 

 

Kiadja: Hugó Gondolatai

Szerzői jogok: Azt veszel át amit akarsz, csak hivatkozd be

Adatkezelés: Hugó nem Kubatov, nem kezel adatot, de itt a kötelező

Ha komolyan írnál: [email protected]

Csodagyógyszerek és egyéb reklámok: [email protected]