Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzék oltáspárti, a kormánynak pedig lejárató kampány helyett a járvány elleni védekezéssel kellene foglalkoznia – véli a DK és a Jobbik. A két párt arra reagált így, hogy a Fidesz tegnap bejelentette: online kampányt indít az „oltásellenes baloldallal” szemben. Az ATV híradónak nyilatkozó elemző szerint az ellenzék oltásellenesnek beállítása a Soros-tervhez hasonló kommunikációs fogás.

„Minden olyan emberélet a baloldal lelkén szárad, amelyről azért kellett lemondani, mert az illető hallgatott a baloldalra és nem vette föl a felajánlott vakcinát” – ezt Hollik István nyilatkozta az MTI-nek.

A kormánypárti politikus mindemellett bejelentette: a Fidesz online kampányt indít annak érdekében, hogy meggyőzze az embereket, ne higgyenek a szerintük oltásellenes baloldalnak.

„Akit lebeszélnek arról, hogy felvegye az oltást, az meghalhat. És meg is halnak olyanok, akik hallgatnak a baloldalra” – ezek Orbán Viktor Kossuth Rádióban elhangzott szavai.

A miniszterelnök mellett, nagypénteki beszédében Áder János köztársasági elnök is utalt arra, hogy a vakcinák ellen kampányolni helytelen.

Horn Gábor, A Republikon Intézet elemzője úgy látja, a baloldalt oltásellenesnek beállítani kommunikációs taktika, amire szerinte az elhibázott járvány elleni védekezés miatt lehet szükség. Hozzátette, hogy Áder János „csatasorba állításától” azonban meglepődött.

„Én azt gondolom, hogy ez ugyanolyan történet, mint a Soros vagy a Soros-elleni kampány, amelynek semelyik eleme nem volt igaz. Vagy a menekültek elleni migránsozós kampány, amely alapvetően egy hamis állításrendszerre épült vagy a Brüsszel ellen folytatott egyébként jelenleg is folyó kampány” – fogalmazott Horn.

Még januárban indított petíciót a DK azért, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség – ezen a petíción alapszik a baloldalt oltásellenesnek nevező Fidesz-kampány. Ugyanakkor a petíció honlapja mostanra elérhetetlenné vált.

A DK szerint a kormánynak a propaganda helyett, inkább a járvány elleni védekezésre kellene fókuszálnia.

„A Demokratikus Koalíció oltáspárti közösség, mindig is az volt. Szégyen, hogy a Fidesz ilyen átlátszó propaganda hazugsággal próbálja meg elterelni a közvélemény figyelmét. A világ első halálozási statisztikáról és arról, hogy az elhibázott járványkezelés miatt ma Magyarországon már 20 ezer családnak kell gyászolnia” – nyilatkozta a párt.

A kormánypárt kampánya kapcsán, a Jobbik egy közleményben úgy fogalmazott: „gyomorforgató, hogy az Orbán-kormány éppen Nagypénteken jelentette be, miszerint egy újabb hazug lejáratókampányt indít, ezúttal oltásellenességgel vádolva a valóságban egyébként oltáspárti ellenzéket.”


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: