Megszólalt a Blikknek a Dario Paradisi, annak a luxus étteremnek a vezetője, ahol Orbán Viktor felessége és 10 tag asztaltársasága egy laza kis ebédet megettek Rómában a tengerparton.
Tegnap az olasz La Repubblica napilap megírta, hogy a miniszterelnök és felesége betértek az olasz fővároshoz tartozó Ostia negyedbe, ahol a La Bussola nevű étteremben ebédeltek. Orbán Viktor katalán módra elkészített homárt, Lévai Anikó polipsalátából, articsókás moscardiniból – ez szintén egy polipfaj – és halpástétomból álló menüt evett.
A Blikknek megszólalt az étterem vezetője is, aki azt mondta, nem tudta, hogy illusztris vendégsereg érkezik hozzá. Egyszer csak besétált hozzánk a feleségével. Természetesen nagyon örültünk neki, megtisztelő, hogy minket választott – mondta Blikknek telefonon Dario Paradisi.
Először járt nálunk. Orbán úr és felesége is végig nagyon kedves volt a személyzettel, szívesen beszélgetettek, de azt is megengedte, hogy aki akart, közös képet készítsen vele. Jó hangulatban érkeztek, egy népesebb társasággal, úgy tízen lehettek.
Valószínűleg a biztonsági személyzet és diplomaták. Annyi volt csak a kívánságuk, hogy szeretnének egy jót enni – folytatta Paradisi. – A séfünk ajánlotta nekik az előételeket, nyers halat és kagylót, de elégedettek voltak a katalán homárral is. A kilátást külön megdicsérte Orbán Viktor, aki abszolút úriember volt.
A La Repubblica napilap írt arról, hogy Lévai Anikót egy csokor virággal is meglepte a személyzet. Az előétel nyers kagyló és tengeri hal volt, majd Orbán Viktor katalán módra elkészített homárt fogyasztott, míg a felesége polipsalátát, articsókát és halpástétomot evett.
Az internet segítségével elérhető étlap szerint a homár az egyik legdrágább fogás, legalább 35 eurót (14 ezer forintot) kell fizetni érte, az előételek és a tengeri menü más elemei 6-25 euró (2400-10 ezer Ft) közötti áron szerepelnek. Egy kétszemélyes grillezett garnéla tál 65 euróért (26 ezer forintért) kerül az asztalra.