Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez fájni fog Orbánnak, ma bejelentette a Pedagógusok Szakszervezete, hogy elfogadhatatlannak tartja a 400 órányi többletmunkát és a túlórák kifizetésének elhúzódását is és ők is csatlakoznak a szakszervezetek december 8-ai tüntetéséhez.

A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy tegnap a Fidesz és a szakszervezetek egyeztetése nem járt eredménnyel. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) elnöke a hétfői tárgyalás után a Zoom.hu-nak azt mondta, hogy visszalépés történt. A szakszervezet néhány napja arra kapott ígéretet, hogy az évi maximális 400 óránál alacsonyabb szám lesz a parlament elé benyújtandó módosítóban a lehetséges túlóramennyiség. Hétfőn azonban Kósa Lajos azt mondta, marad a 400 óra.

Majd Kordás bejelentette, hogy december 8-ára demonstrációt hirdetnek meg, még tegnap jelezte a Liga szakszervezetek és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, hogy csatlakoznak a munkavállalók tüntetéséhez.

Ma nem várt fordulatként a  Pedagógusok Szakszervezete is bejelentette, hogy csatlakozik a Magyar Szakszervezeti Szövetség demonstrációjához.

Azt írják a pedagógusok, hogy szolidáris mindazokkal, akiket hátrányosan érint a Munka törvénykönyvének tervezett módosítása. Az elrendelhető akár évi 400 órányi többletmunkát, a munkaidőkeret megemelését, a túlórák kifizetésének elhúzódását elfogadhatatlannak tartja a PSZ, ezért tiltakozásképp részt vesz a demonstráción” – írták kedden a közleményükben.

A  december 8-ára meghirdetett demonstrációhoz a másik nagy pedagógus szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete  is csatlakozott. Szombaton 11-kor gyülekeznek a tüntetők a Jászai Mari téren, ahonnan a Nyugati pályaudvar felé vonulnak, majd a demonstráció érdemi része a Kossuth téren lesz.

Arra kérjük a kedves olvasóinkat, hogy osszák meg ezt a bejegyzést, mert a propaganda média nem számol be arról, hogy mekkora szakszervezeti tüntetés szerveződik!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here