Nem tesz engedményt a Fidesz a szakszervezeteknek, marad a három éves munkaidőkeret és a 400 óra maximálisan elrendelhető túlórakeret is – ez derült ki hétfőn, miután szakszervezeti képviselők újra tárgyalóasztalhoz ültek a kormányoldal képviselőivel, Kósa Lajossal, valamint Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős pénzügyminisztériumi államtitkárral.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) elnöke a hétfői tárgyalás után a Zoom.hu-nak azt mondta, hogy visszalépés történt. A szakszervezet néhány napja arra kapott ígéretet, hogy az évi maximális 400 óránál alacsonyabb szám lesz a parlament elé benyújtandó módosítóban a lehetséges túlóramennyiség. Hétfőn azonban Kósa Lajos azt mondta, marad a 400 óra, ráadásul ehhez már nem feltétlen kell reprezentatív szakszervezet által kötött kollektív szerződés, hanem elég az üzemi megállapodás is.

Ezzel a módosítással a kormány a munkavállalói érdekérvényesítés lehetőségét egyszerűen kiveszi a rendszerből – mondta Kordás.

Doszpolyné Mészáros Melinda arról is beszámolt, hogy az ügy jelenlegi állása miatt a Liga szakszervezetek is csatlakozik a Magyar Szakszervezeti Szövetség által december 8-ra meghirdetett demonstrációhoz. Ennek keretében Kordás azt mondta, hogy szombaton 11-kor gyülekeznek a Jászai Mari téren, ahonnan a Nyugati pályaudvar felé vonulnak, majd a demonstráció érdemi része a Kossuth téren lesz.

Kedves olvasónk, arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson a szakszervezeti tüntetés híre!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here