Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb médiával hizlalja állami pénzen oligarchamédia birodalmát Vajna. A biznisz gyors lebonyolítása mögött kőkemény politikai érdekek is húzódnak. 

A Mészáros Lőrinc-féle MKB pénzeli az Avalue Kft.-t, amely megveszi Vajnának a Lapcomot, benne a Bors bulvárlappal.- írja a HVG

„Az ügyletről semmilyen megbízható részletinformáció sem szivárgott ki. Így az sem, hogy ki finanszírozza, bár nem lenne meglepő, ha a Balog–Mészáros–Szemerey-trió által uralt MKB itt is feltűnne” – írta a HVG augusztus elején annak kapcsán, hogy Andy Vajna Avalue Kft.-je fel akarja vásárolni a Lapcom Zrt-t, a Bors bulvárlap és két nagy megyei nap kiadóját. Így is történt: az Avelue-t tokkal-vonóval elzálogosították az MKB-nél.

Az ügylet logikája egyszerű: a kormányközeli üzletemberekkel kezében levő bank a filmügyi kormánybiztosnak hitelez, hogy megvegye a kajmán-szigeteki tulajdonosától az erősen nyereséges Lapcomot, hogy aztán majd az onnan kivett osztalékból az Avalue visszafizethesse a kölcsönt. Ami több milliárdos tétel lehet – egyes számítások szerint közelíthet a 10 milliárdhoz -, hiszen a Lapcom nemcsak újságokat nyomtat, de szinte pénzt is: 2015 és 2016-ra 1-4-1,4 milliárd forint osztalékot fizetett. A két megyei lapja – a győri Kisalföld és a szegedi Délmagyarország – egyeduralkodó a térségében, az országos Bors ugyan második a százezres Blikk mögött, de 56 ezer példányban fogy naponta. A Lapcom megszerzése azért is sürgős, mert így Vajna hozzájut Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt csongrádi hátországának kulcskiadványához.

Ezzel folytatódik az MKB nyomulása a sajtófinanszírozásban, amit a HVG augusztus 10-ei címlapsztorija részletesen elemzett. Vajna korábban már a TV2-ügylethez is kapott MKB-pénzt, az Origo-vásárlásban is részt vállalt a bank, legutóbb pedig arra adott milliárdokat, hogy Heinrich Pecina osztrák üzletember cége, a Media Development Management Kft. megvegye a Russmedia-csoportot, három északkelet-magyarországi megyei napilap kiadóját.

HÍRHUGÓ 0% PROPAGANDA 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here