Az egyik legnagyobb devizahiteles Facebook oldal, a Hitelönvédelem  elég világos felhívást tett közzé a mai napon.

A Fidesz-KDNP távolmaradása miatt valószínűleg határozatképtelen lesz az Országgyűlés a augusztus 21-re összehívott rendkívüli ülésen, ahol a kilakoltatások szüneteltetéséről kellene dönteniük a képviselőknek, Választott kormányunk ezzel a húzással újra csapást mért a devizahiteles lakosságra. Ugye meg fogjuk köszönni ezt az Orbán rezsimnek 2018-ban?- áll a közleményükben

 

Az MSZP és a többi kisebb baloldali pártok kezdeményezték a rendkívüli parlamenti ülés összehívását július közepén, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt, miután az Európai Bizottság (EB) újabb szakaszba léptette az ügyben Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás, illetve  a devizahitel-károsultak kilakoltatását a lehető leghamarabb függesszék fel. Már akkor is nagy felháborodást keltett, hogy a Fidesz mellett a Jobbik sem támogatta a kezdeményezés.

Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje a kormány egyik legnagyobb hazugságának nevezte a devizahitelesek megmentését. Hozzátette: 2010-11-ben azt ígérték megmentik a nehéz helyzetbe került devizahiteleseket, akik helyzete azóta csak egyre nehezebbé vált. Azt mondta, a devizahitelekkel 2010 tavaszáig, a kormányváltásig nem volt baj, akkor egy svájci frank 180 forintot ért, de néhány hónapos fideszes kormányzás után összeomlott a forint, így a devizahitelesek 70 százaléka lehetetlen helyzetbe került, miközben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentős árfolyamnyereségre tett szert.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here